2018-06-12 04:50:00
Kapota uletela
Kapota uletela

VIDEO: Počas jazdy na diaľnici mu odtrhlo kapotu. Nechceli by ste byť za ním!

Keď sa z auta idúceho na diaľnici utrhne kapota, nechceli by ste byť v autách za ním.

Na diaľnici stačí k vážnej nehode naozaj málo. Stačí, aby vodič pozeral pár sekúnd do mobilu, či dostal kratučký mikrospánok. Hromadnú kolíziu s fatálnymi následkami môže na diaľnici zaviniť aj nepríjemný hmyz v kabíne. Ak sa ale z auta pri rýchlostiach presahujúcich 100 km/h odtrhne kus karosérie, verte, že by ste nechceli byť v danom čase na mieste. Dostať takýmto kusom ocele po čelnom skle môže byť poriadne nebezpečné. Veď na jeho rozbitie stačí v takejto rýchlosti aj kamienok, či kus ľadu.

Na videu pod článkom nájdete incident s letiacou kapotou auta vo vysokom rozlíšení a z dvoch uhlov. Vozidlo vybavené dvojicou kamier dobehol a následne predbehol tmavý sedan Toyota Camry. Krátko potom sa očividne „načatá“ kapota uvoľnila a vyletela do vzduchu. Stačilo málo a zasiahla by jedno z áut idúcich za Toyotou.

Udalosť, ktorá sa odohrala v USA pri Menomonee Falls v štáte Wisconsin nespôsobila nikomu zranenia a ani materiálne škody. Výnimku tvorí majiteľ starej Toyoty Camry, ktorý si dá nabudúce väčší pozor, či mu všetky dielce auta držia na mieste. Dúfajme. Video je ale dôkazom, že s uvoľnenou, či poškodenou kapotou neradno jazdiť. Tlak vzduchu pri vysokých rýchlostiach ju môže nielenže nadvihnúť, čím by prikryla výhľad vodičovi, ale aj úplne odtrhnúť. Jedno, či druhé môže byť na diaľnici vážnym problémom.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Carscoops, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo