2024-05-07 20:30:00
Jazdec na štvorkolke na
Jazdec na štvorkolke na skle policajného auta
Zdroj: ytb/News8

Policajt vyblokoval jazdca na štvorkolke. Nehoda a vážne zranenia. Policajta pochválili?!

19-ročný vodič štvorkolky v USA utrpel vážne zranenenia potom, čo mu cestu skrížilo policajné auto.

 

Jazdec (alebo jazdkyňa) na štvorkolke nestihol dobrzdiť a pri pokuse vyhnúť sa policajnému autu vo svojom smere havaroval. S ťažkými zraneniami ho previezli do nemocnice. Policajta sediaceho za volantom policajného vozidla za jeho konanie odsudzovali, no po zhliadnutí videa je verejnosť na jeho strane. Mnohí ho chvália.

Incident z konca apríla sa odohral v nedeľu v parku East Rock Park v meste New Haven v štáte Connecticut neďaleko veľkomesta New York v USA. Park East Rock blízko centra mesta je častým cieľom chodcov i cyklistov. Cesty v ňom sú pre motorové vozidlá uzatvorené. Napriek tomu sa z parku množili sťažnosti návštevníkov, ktorí tvrdili, že sa po cestách v parku pohybujú jazdci na terénnych motocykloch, či na štvorkolkách. Policajti z tohto dôvodu najmä počas víkendov hliadkujú v parku s cieľom obmedziť pohyb motorových vozidiel na mieste.

Tak bolo aj počas posledného aprílového víkendu. Ako zachytáva video priamo z policajného vozidla, hliadka práve prechádzala po ceste popri rieke a v opačnom smere stretala nielen cyklistov, ale aj chodcov vrátane rodičov s dieťaťom v kočíku. Keď policajt začul a uvidel rýchlo sa približujúcu štvorkolku, prešiel zo svojho pruhu do opačného tak, aby autom ochránil chodcov, ktorí boli len pár metrov za ním.

Vodič štvorkolky však na miesto prichádzal privysokou rýchlosťou a na rovnom úseku už nedokázal dobrzdiť a stále v poriadnej rýchlosti vrazil do bočnej časti hliadkovacieho vozidla. Pri náraze rozbil čelné sklo a utrpel vážne, no bližšie nešpecifikované zranenia. Keďže však podľa videa nemá ani prilbu, ani ďalšiu bezpečnostnú výbavu, je zázrak, že vôbec žije.

Polícia v oblasti nielenže nepotrestala vodiča hliadkujúceho auta, ale za incident obvinila práve jazdca na štvorkolke. Internetoví diskutéri spočiatku držali stranu vodičovi štvorkolky, no iba do chvíle, kým chodci nepotvrdili, že policajt ponechal po svojej pravej strane dostatočný priestor, aby jazdec mohol prejsť okolo neho. Ako vyplýva z videa, jazdec sa o to aj pokúsil, no vplyvom vysokej rýchlosti na ťažko ovládateľnom stroji už nedokázal zabrániť zrážke.  

Polícia v reakcii na incident priala jazdcovi skoré uzdravenie a varovala ďalších pred podobným správaním, pri ktorom môžu ohroziť nielen svoj život, ale aj ostatných.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: News8 Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo