2018-06-11 13:30:00
Lexus LC 500h
Lexus LC 500h
Zdroj: Lexus

Lexus - najspoľahlivejšia značka roku 2018

Tento titul získala v tohtoročnej prestížnej ankete New Car Awards, ktorú organizuje britský motoristický internetový portál Autro Trader.

Renomovaný automobilový portál udeľuje svoje ocenenia na základe hlasovania vlastníkov áut, ktorí hodnotia svoje vozidlá podľa 16 rôznych kritérií – od spoľahlivosti a výkonu až po náklady na údržbu, funkčnosť a vzhľad. Tento rok odpovedalo na dotazník  43-tisíc čitateľov a ich názory umožnili vybrať víťazné modely v 13 kategóriách. Napríklad najlepší rodinný automobil, najlepší mestský automobil, najekologickejšie vozidlo, alebo najlepšia značka populárnej triedy. 

Zdroj: Lexus

Za najspoľahlivejšiu značku označili účastníci ankety Lexus. Subjektívne názory čitateľov potvrdil aj v dotazníkoch deklarovaný najmenší priemerný počet opráv spomedzi všetkých výrobcov áut. Majitelia vozidiel Lexus vo svojich hodnoteniach písali: „Unikátny dôraz na detaily interiéru a exteriéru”, alebo ,,Som nadšený  technológiou a komfortom kabíny” či ,,Dokonalý dizajn aj spracovanie”.

Redaktori portálu Auto Tradera takisto zdôraznili fakt, že  99 percent Lexusov predaných vo Veľkej Británii sú hybridné automobily, ktoré sú nielen ekonomické a ekologické, ale vyznačujú sa aj vyššou trvanlivosťou a spoľahlivosťou ako autá s bežným pohonom.

,,Ocenenie Lexusu v kategórii spoľahlivosti nie je prekvapením, pretože táto značka si svoju vynikajúcu reputáciu budovala veľa rokov,” zdôraznil Ivan Aistrop, redaktor internetovej stránky Auto Trader.  „Prvé miesto je potvrdením  toho, že majitelia Lexusov si v každodennej praxi overujú ich spoľahlivosť a veľmi si ju cenia.”

Titul udelený portálom Auto Trader je pre Lexus ďalším ocenením pre jeho spoľahlivosť. Japonská prémiová značka už veľakrát získala prvé miesto v tejto kategódii v ankete Driver Power amerického časopisu Consumer Reports, sokonca aj v prípade jazdených automobilov. To najlepšie svedčí o spoľahlivosti vozidiel značky. Najvyšie ocenenie v tejto oblasti udelili Lexusu aj britské motoristické časopisy Auto Express a Autocar.

Zdroj: Lexus


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Toyota, 1st class

Komentáre k článku


Stream naživo