2013-07-07 05:25:25
Päť ľudí na motorke
Päť ľudí na motorke v Pakistane - zdá sa vám to byť normálne? V tých končinách je to zrejme tiež málo bežné, no akceptovateľné.

Koľko ľudí uvezie jedna motorka a ešte na zadnom kolese?

Prečo zomrieť mladý a sám..?! Naložíme ďalších štyroch a poďme svetu ukázať, čo všetko vieme.

Toto sa môže stať iba v Pakistane! Podobné konštatovanie sme tu už mali niekoľkokrát, ale vždy išlo o zábery z ruských ciest. Čo sa deje v Pakistane – nad tým tiež ostáva rozum stáť.

Video, ktoré sme našli, pochádza z Pakistanu a ukazuje názorne, ako „elegantne“ vyriešiť problémy s nedostatočnou prepravnou kapacitou jednostopého vozidla. Ale pozor, žiadne prídavná stúpadlá, sedadlá, či prívesný vozík (sajdkára). Naozaj stačí len nasadnúť a ísť. Je to vlastne taký vysokokapacitný motocyklový taxík.

Navyše ešte „pilot“ tohto peklostroja prišiel na spôsob, ako dokáže šetriť na svojom motocykli s objemom 125 cm³. Jednoducho načo opotrebovať aj prednú pneumatiku, keď sa dá jazdiť len po zadnej? No medzi nami, je to frajer, ktorý to „má v ruke“. Doslova, len tá druhá by mohla byť na riadidlách častejšie. Ale asi by som za jazdu na takomto „taxíku“ neplatil, ani keby čo bolo. Nielen preto, že sedieť tam je dosť nepohodlné...

Nebolo by od veci vziať si na hlavy ešte ochranné helmy. Päť mŕtvych na „jeden záťah“ pri nehode jedinej motorky - to by mala zubatá radosť! Ale jazda bez prilby je asi v Pakistane buď povolená, alebo tolerovaná, alebo dokonca prípustná – nikto  z ostatných motocyklistov na videu prilbu nemá. Pritom čo dokážu motorkári v tejto krajine navystrájať za riadidlami motocyklov – niekedy človeku až vlasy dupkom stávajú.

Všimli ste si inak tú kvalitu cesty, na ktorej vznikalo toto video? Mali by sme závidieť. A keby ste chceli tieto cesty vyskúšať, pridajme informáciu: hľadajte pod himalájskymi velikánmi. Presnejšie v Okare, štát Pandžáb, Pakistan.

Jozef Vydra
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo