2013-03-02 05:00:00
Dieťa za volantom, kone
Blažený úsmev na tvári a stovka na rýchlomeri... kde nechali rozum rodičia tejto "šoférky"?
Zdroj: Guardia Civil

Dieťa za volantom, kone na diaľnici a čo sa skrýva v nárazníku

Čo sa to dnes deje so svetom? Pred časom nemysliteľné a nepredstaviteľné sa zrazu stáva bežným a „normálnym“. Ale nie je to normálne.

Mali by sme vám aj dnes priniesť ďalšie seriózne informácie, napríklad o novinkách, čo sa chystajú na premiéru do Ženevy. Aj my v redakcii však zisťujeme, koľko kurióznych informácií sa „povaľuje“ na internete. Nemôžeme odolať a chceme vám poskytnúť aspoň niektoré z nich.

Absolvujte s nami rýchlu exkurziu svetom. Tri krajiny, tri príbehy. Jeden neuveriteľnejší ako druhý. Všetko sú to reálne zábery – žiadne výmysly. Začnime v „osvedčenom“ Rusku. Tam sa môže stať čokoľvek.

Keď chýba desať rokov - a rozum

Možno aj vy ste učili svoje deti šoférovať auto skôr, ako išli do autoškoly. Na odľahlom mieste, mimo cesty...nevravíme, že sa to nestáva, alebo nedá. Veď kde by vyrástli všetci tí majstri volantu, ktorí začínali veľmi zavčasu a dnes sú z nich majstri sveta. Prípad 8 ročného dievčaťa je však iný. Za volant veľkého auta – Audi A6 minulej generácie, ju posadili rodičia na bežnej ceste, ktoré sú v Rusku mimoriadne nebezpečné. Riziko zrážky je tam oveľa väčšie, ako kdekoľvek inde. Počas jazdy stretli niekoľko áut. Svoj čin hrdo snímali na kameru, aj s dôkazom o rýchlosti až 100 km/hodinu. Otec mladej „vodičky“ musel niekoľkokrát siahnuť na volant, aby korigoval smer a nehavarovali. Načo viac slov:

Predsa ešte dodatok: Toto zverejnenie videa, pri ktorom sa chceli pochváliť umením svojej dcéry na verejných komunikáciách, sa rodičom dievčiny nevyplatilo. Ich konanie komentovali a kritizovali vari všetky televízie. Dostalo sa im publicity, akú nikto nečakal. Budú pravdepodobne čeliť niekoľkým obvineniam, pretože sa o nich zaujíma ruská polícia. A pritom sa čosi podobné v tamojšej krajine deje často. Ďalšie dôkazy sú stále na internete.

 

Dokáže kôň zablokovať diaľnicu?

Ak je za volantom, určite áno. Neplatí to len v rámci televízneho seriálu Kobra 11. Otáčanie kamiónov do protismeru, cúvanie na diaľnici a podobné „spestrenia“ zažívajú motoristi s rôznymi „koňmi“ v rôznych častiach sveta. No aby kôň, myslíme zviera, zdržiaval premávku tak, že je na čele kolóny, sa len tak ľahko nevidí. Ani vtedy, ak sú tie kone dva (vlastne s pohoničmi, pardón „jazdcami“ štyri). Stalo sa v Rumunsku – možno pre dôkaz toho, že kone sa tam nepoužívajú len ako náhrada hovädzieho mäsa...

 

(Ne)pohodlné cestovanie

Nemáte na lístok, alebo chcete nepozorovane uniknúť pozornosti polície, colníkov, či iným ozbrojeným zložkám? Ako čierny pasažier, prípadne nelegálny imigrant nemáte veľa možností. Podaktorí by sa schovali aj „psovi pod chvost“, len aby unikli nechceným pohľadom. Jeden Maročan sa rozhodol pre hru na "žmúračku". Ale nevybral si dobre. Španielskí žandári z Guardia Civil mali dobré oči. Alebo lepší čuch? Kto vie, čo ho prezradilo, no skrýšu si vybral fakt netradičnú...

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo