2022-05-30 20:20:00
Fiat Ducato 2022
Fiat Ducato 2022
Zdroj: Stellantis

Novú generáciu modelu Ducato bude predávať aj Toyota

Stellantis a Toyota rozšíria partnerstvo o výrobu veľkej úžitkovej dodávky.

Automobilová skupina Stellantis v pondelok oznámila, že rozšíri svoje partnerstvo s európskou divíziou japonskej spoločnosti Toyota Motor Europe (TME) o výrobu novej veľkej dodávky vrátane jej elektrickej verzie.

Stellantis bude dodávať TME nové vozidlo na predaj v Európe pod značkou Toyota. Dodávka sa bude vyrábať v závodoch Stellantis v poľských Gliwiciach a talianskej Atesse.

"Nová veľká úžitková dodávka, plánovaná na polovicu roku 2024, predstavuje prvý vstup TME do segmentu veľkých úžitkových vozidiel," dodal Stellantis vo vyhlásení.

Dohoda rozširuje partnerstvo medzi oboma automobilkami a umožní lepšiu optimalizáciu závodu Stellantis v Atesse, ktorý v súčasnosti vyrába veľké dodávky predávané pod značkami Peugeot, Citroën a Fiat.

"Predstavuje dôležitý prírastok a dopĺňa náš rad ľahkých komerčných vozidiel pre európskych zákazníkov Toyoty," povedal Stellantis.

Výrobcovia automobilov čoraz častejšie uzatvárajú dohody o vzájomnej produkcii s cieľom znížiť náklady v prípade úžitkových vozidiel, ako sú dodávky, po ktorých je v dôsledku rozmachu doručovania balíkov veľký dopyt. Aj elektrické verzie týchto vozidiel zaznamenávajú rast predaja.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo