2014-03-31 15:31:01
Štyria statoční sa po
Štyria statoční sa po viac ako 8 rokoch vracajú na pódiá.
Zdroj: Jozef Vydra

Hviezdy ro(c)ku na koncertoch po Slovensku využijú služby áut s hviezdou

V našom magazíne nezvykneme písať o hudbe. Iba niekedy a trocha. Teraz urobíme výnimku.

Dobrý rock za volantom, to je niekedy lepšie riešenie, ako silná káva! Ak cestujete sami, je dobré pustiť si osvedčené „šlágre“ hlasnejšie a pridať sa so spevom. Možno by vás spolucestujúci za volantom radi vymenili, ale keď ste sami?! Len do toho! Spev vás k driemotám, či spánku za volantom nepustí.

Čo počúvať? Nuž, na výber je toho dosť. Ale čo tak pesničky jednej z najväčších ikon českej hudobnej scény, skupiny Lucie? To čo oznámili pred rokom, dostáva konkrétnu tvár. Pôvodne päť koncertov na slovenskom a českom turné sa zmenilo na osem iba v Česku!

Cesta skupiny teda s vlastnými koncertmi povedie z Košíc cez Bratislavu, Ostravu (2x) a Brno (2x) do Prahy (3x) a do Plzne. Na záver ešte vystúpi Lucie na jedinom koncerte na festivale, ktorým bude 5.7.2014 Rock for people na letisku v Hradci Královom.

V máji sa predstaví na dvoch megakoncertoch na Slovensku, potom bude pokračovať v Česku. No a práve na slovenských cestách budú rockové hviezdy voziť hviezdy.

Dnes odovzdal Ing. Andrej Glatz, generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia, s. r. o., členom kultovej kapely kľúče od dvoch vozidiel triedy C a dvoch GLA. David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.CH. si budú užívať na slovenských cestách partnerstvo s Mercedesom.

Ako povedal počas tlačovej konferencie Robert Kodym, ešte v živote nesedel v Mercedese s automatickou prevodovkou a veľmi sa na to teší.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Členovia hudobnej skupiny rozdávali autogramy, úsmevy aj rozhovory. Návrat legendy po viac ako osemročnej „tvorivej pauze“ prilákal množstvo novinárov.

Veríme, že aj fanúšikov, ktorých dokáže skupina na koncerte určite „rozpáliť do biela“ hlavne preto, že ako vyhlásili ešte v decembri 2012 pri svojom potvrdení návratu na hudobnú scénu členovia skupiny: „Skupina Lucie po zisku ocenení Akadémie populárnej hudby Anděl ako skupina, interpret a album dvadsaťročia a stále rastúcom tlaku fanúšikov chystá Lucie v pôvodnom zložení veľké prekvapenia.“ Chce potvrdiť, že sa vždy snažila byť o krok vpred v osobitom poňatí hudby, nových technológií a koncertného prevedenia turné.“ Zrejme sa naozaj je na čo tešiť.


Na obidva slovenské koncerty - 26. mája  v Košiciach v Steel aréne a 29. mája v Bratislave v Slovnaft aréne sú v predaji lístky prostredníctvom služby

Koncerty by mali trvať približne dve hodiny, počas ktorých odznejú všetky zásadné skladby od Lucie. Kapela odohrá koncerty v najslávnejšej zostave bez hostí, iba v niektorých skladbách sa za bicími predstaví syn Davida Kollera Adam.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

P.S. Ak by ste si chceli pripomenúť, čo počúvať dovtedy, ponúkame prehľad úplnej diskografie skupiny Lucie:

Štúdiové albumy:
Lucie (1990)
In The Sky (1991)
Černý kočky mokrý žáby (1994)
Pohyby (1996)
Větší než malé množství lásky (1998)
Slunečnice (2000)
Dobrá kočzka která nemlsá (2002)

Kompilácie:
Vše nejlepší 88–99 (1999)
The best of (2009)

Koncertné albumy:
Lucie Live! (1998)
Lucie v opeře 2CD (2003)

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo