2014-07-09 15:30:00
Preteky sa zmenili na
Preteky sa zmenili na demolition derby

VIDEO Pomsta pretekára na okruhu znamená jediné: Demolition derby!

Nabúral si do mňa a kvôli tebe mám zničené auto? No počkaj, zajac! Ja ti dám vrážať do iných! Tam máš, ty amatér...!

Zhruba niečo v tomto zmysle muselo preletieť hlavou pretekárovi na okruhu Bowman Gray Stadium v Severnej Karolíne v USA. Počas predminulého víkendu sa tam konali preteky áut typu NASCAR. Klasický ovál, kde pretekári vo vysokej rýchlosti jazdia do nemoty stále do okola sa stal podľa dvoch z nich ideálnym miestom na demolition derby.

Scott Hall s číslom 54 sa držal vonkajšej stopy a pokúšal sa predbehnúť Dereka Stoltza jazdiaceho na červenom aute s číslom 2. Ich vzájomné pretláčanie sa trvalo niekoľko kôl, keď Hall vrazil do zadnej časti Stoltzovho auta. Následne obe vozidlá nabúrali do zábrany, čím sa pre jazdcov preteky v podstate skončili. To však Dereka Stoltza riadne napálilo a za to, že ho Hall vyradil z hry sa chcel pomstiť.

Namiesto toho, aby sa upratal na kraj cesty a nechal ostatných pretekárov pokračovať, namieril si to rovno do Hallovho auta. V kúdole dymu potom nasledovalo niekoľko ďalších pokusov zdemolovať si autá navzájom až sa Hall vybral ďalej po okruhu. Stoltz však nemal dosť a cez trávu sa ho pokúsil zboku zrámovať. Keď mu to nevyšlo, vyšiel z oválu, zatiaľ čo Hall zostal stáť na tráve. Stoltz tak pravdepodobne mimo okruh vyhľadal iné vozidlo, do ktorého to mohol napikovať. Prípadne sa omotal okolo stĺpu, nech je skaza kompletná...

Scotta Halla hneď po incidente odviedla polícia. O ďalšom osude Stoltza nevieme nič. Rozhodne by si zaslúžil podobné zaobchádzanie ako Hall... Aj keď to na videu vyzerá, že ani jeden z aktérov za nehodu nemohol, to chlapcom nebránilo poriadne sa vybúriť.

Každopádne by si zatknúť zaslúžil ten, kto na takýto „okruh“ vpustil pretekárske špeciály... Ale tak... je to predsa v Amerike...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, jalopnik.com

Komentáre k článku


Stream naživo