2016-12-04 05:00:00
Vybavovanie účtov s lopatou
Vybavovanie účtov s lopatou

VIDEO: Keď sa dvaja bijú, alebo lietajúca lopata ako zbraň...

Zrejme to tiež poznáte: profesionálni vodiči sa neraz správajú ako čistí amatéri.

Nedajú prednosť druhému vodičovi, ktorý ju naozaj má, nepustia chodcov na priechode, jednoducho vždy majú svoju pravdu a pocit, že sú v práve.

Nuž a práve o to ide, že sa správajú ako... no doplňte si čo chcete, takmer t bude pravda. Ak sa stane nehoda, hoci len malá kolízia, mnohí nevedia udržať svoje nervy a emócie na uzde. No to, čo sa podarilo zachytiť priemyselnej kamere, nevidno len tak hocikedy.

Dvaja profesionálni vodiči sa nepohodli po nehode, skončilo sa to pri lopate. Pozoruhodný prípad cestnej potýčky zažila posádka nákladného auta, vodičovi ktorého sa nepodarilo dobrzdiť za autom idúcim pred ním. Bol z toho „ťukanec“, čo poškodený niesol veľmi ťažko. Na vinníka si vzal aj lopatu. Letu diaľkovo neriadenej lopaty do okna pritom predchádzala drobná kolízia.

Väčší nákladiak nedobrzdí za menším a narazí do neho. To je celkom bežná situácia a nebývajú za tým žiadni zranení ľudí, ani výrazne poškodené autá. No ak „riešenie“ vezme do svojich rúk neurotik a cholerik v jednom (ako vôbec taký človek – „profesionál“ môže dostať vodičský preukaz?), vec sa naozaj nedá riešiť pokojne. Vodič menšieho nákladiaku asi nemal dobrý deň, alebo spustil mód pre „samonaštvanie sa“ a vytáčal sa čoraz viac až do ružova. Tým sa postupne dostával do čoraz intenzívnejšie potýčky s vodičom väčšieho auta. Čo ho vyprovokovalo k takému konaniu, sa už asi nedozvieme.

Po hádke, fotení druhej posádky a menšej bitke nastúpil pôvodne poškodený vodič do svojho auta a pomerne ostro zacúval do prednej časti toho druhého. Podľa hesla: oko za oko, zub za zub! Pustil sa aj do spätného zrkadla a chcel niečo od vodiča väčšieho nákladného auta. No ten mal zamknuté dvere, takže neuspel. Preto prišla k slovu lopata. Po jej „útoku“ vzal niečo vodičovi, nastúpil do svojho auta a odišiel. Pri incidente nakoniec nikto nebol zranený, došlo iba na materiálne škody. Polícia po agresívnom „vybavovačovi“ účtov teraz pátra.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo