2014-03-19 14:35:50
Ťažisko auta bolo posunuté
Ťažisko auta bolo posunuté vpred, auto sa prevážilo...
Zdroj: YouTube

Namiesto rekordného 110 metrového skoku autom brutálna nehoda

Lyžiar a kaskadér Guerlain Chicherit, ktorý v minulom roku skočil s autom salto, teraz neuspel.

Pokus o prekonanie svetového rekordu nedopadol podľa jeho predstáv. Noc strávil v nemocnici, kde mal dosť času premýšľať o tom, čo sa stalo. Prekvapil, keď sa iba niekoľko hodín po dosť zle vyzerajúcej nehode rozhodol oznámiť, že už zvažuje nový pokus.

Lietať – to nie je len tak. A let autom na vzdialenosť 110 metrov, to je nielen veda a potrebná príprava, ale aj súhra všetkých okolností, aby to vyšlo. Tentoraz boli niektoré proti. Hlavne ťažisko auta...

Francúzskeho jazdca, lyžiara a adrenalínového šialenca veľmi predstavovať nemusíme. Minulý rok vo februári skočil na snehových pláňach v Tignes ako prvý takzvaný backflip, teda autom salto dozadu. S upraveným Mini Countrymanom sa „páchateľ“ vrátil tento rok na miesto činu. Tentoraz však nebolo jeho ambíciou  dvojité salto, ale prekonanie rekordu v skoku do diaľky Tannera Fousta. V hlavnej role sa opäť predstavilo upravené Mini. No tentoraz sa zápisom do Guinessovej knihy rekordov nemôže pochváliť.

Zdroj: nbcnews.com, tignesnet.com
Zdroj: tignesnet.com

Nerozkázal vetru, dažďu... ani hmle

Snahu o pokus najprv prekazilo nepriaznivé počasie, hlavne silná hmla Pokus posunuli na včerajší deň, keď sa hmla zdvihla a teploty pre zmenu opäť klesli bližšie k nule. No nepomohlo ani to.

Auto sa síce po rozjazde vznieslo do vzduchu, aj dokázalo preletieť vzduchom 110 metrov, teda o 10 viac, ako bol doterajší rekord. No pri pristávaní si nedosadlo na „všetky štyri“ ako sa čakalo, ale zapichlo sa prednou časťou do zjazdovej rampy. Nasledovalo množstvo sált...

Hoci to z hrôzostrašných záberov (máme tri, z rôznych pozícií) tak nevyzerá, Chicherit po chvíli vystúpil z auta po svojich a okrem pár odrenín nemal žiadne viditeľné zranenie. Noc strávil síce v nemocnici kvôli overeniu, či je naozaj v poriadku a nemá vnútorné zranenia. Dnes už živo komunikoval s fanúšikmi na sociálnej sieti. Uviedol tam, že si už pozrel videá, ktoré si môžete pozrieť aj vy, aby zistil čo a kde sa pokazilo, že pokus nevyšiel. Pridal k tomu aj to, čo sme už uviedli – že sa už čoskoro dočkáme nového pokusu, ktorý by mal byť úspešný.

Komentáre k článku


Stream naživo