2024-04-23 15:30:00
MG EXE181 koncept
MG EXE181 koncept
Zdroj: MG

MG chystá hyperšport. Má prekonať rýchlostný rekord

Britsko-čínska automobilka MG chce utrhnúť všetku pozornosť na nadchádzajúcom autosalóne v Pekingu pre seba.

A mieni tak urobiť týmto elektrickým hyperšportovým konceptom. Hádam si v MG uvedomujú, že nestačí len kresliť a modelovať, mali by to aj skúsiť. A čo skúsiť? No predsa prekonať minimálne svoj vlastný rekord, ktorý pred 65-timi rokmi dosiahol obdivuhodnú priemernú rýchlosť 410 km/h pri pokuse trhnúť rýchlostný rekord s jazdcom menom Phil Hill za kormidlom.

Táto nová vec na pohon využíva štyri elektromotory, výkon bude nepochybne výrazne vyšší než u sériových vozidiel, takže čakať 1000 koní ani nie je prehnané. Auto sa maximálkou nechváli, no chváli sa svojim výnimočným zjavom a extrémnym koeficientom odporu vzduchu na úrovni 0,181 cd.

A aby toho nebolo málo, MG tvrdí, že EXE181 dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 1,9 sekundy. Toto auto s jedným členom posádky využíva množstvo ľahkých materiálov, medzi ktoré dozaista patrí aj karbónové vlákno. V kabíne nájdete volant v štýle F1 a jedno sedadlo s milými károvanými retro pripomienkami. Sériovej výroby sa niečo takéto pravdepodobne nedočká, no už len postaviť to a rozbehnúť to nepochybne splní svoj marketingový cieľ a možno aj ten cieľ rýchlostný.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: MG

Komentáre k článku


Stream naživo