2013-08-20 05:00:00
Dráha pre hot wheels
Gravitácia zjavne platí iba pre niektorých
Zdroj: autoblog.com

Hot Wheels – hračka pre deti, alebo extrémne nebezpečný koníček dospelých?

S autíčkami sme sa ako deti hrali skoro všetci. Predstavíme vám nadšencov, ktorí s tým neprestali ani v dospelosti.

Niektorí sa s autíčkami hrali v parku na pieskovisku, tí mladší na kobercoch ilustrovaných do podoby ulíc v meste. Najmladší z nás možno ešte zažili príchod autíčok od Hot Wheels do našich obchodov. Deti im stavali dráhy s klopenými zákrutami, výkrutymi, saltami a skokmi.

Bláznivá hračka pochádzajúca z Ameriky si aj u nás našla svojich fanúšikov. Väčšina z nich ale už z autíčok vyrástla a dnes sa radšej hrá so skutočnými autami (v prípade mnohých by bolo lepšie, keby radšej zostali pri hračkách).

Lenže v Amerike sa niekto poškrabkal za uchom a položil si otázku: Čo tak spojiť hračkárske autíčka s tými skutočnými? Na prvý pohľad bláznivý a nereálny nápad, no nie pre každého. Výrobca Hot Wheels nápad vyhodnotil ako dobrý spôsob propagácie svojich produktov a spojeniu nič nestálo v ceste.

O čo vlastne ide?

Už niekoľko rokov sa partia kaskadérov snaží napodobňovať šialenosti z hračkárskeho sveta v tom našom veľkom, ozajstnom. O tom, že im to celkom ide, svedčí viacero Guinnessových rekordov, veľké množstvo fanúšikov a zatiaľ žiadne straty na životoch. Vodiči zdanlivo popierajú zákony fyziky a preháňajú sa po krkolomných dráhach s klopenými zákrutami, výkrutmi, saltami a skokmi tak, ako autíčka v nejednej detskej izbe.

Naposledy si postavili dvadsať metrov vysokú dráhu, na ktorej sa pokúsili o salto s dvoma autami naraz. Či sa im to podarilo (prežiť) sa presvedčte sami:

Pripraviť sa na takýto pokus a zistiť, či sa to vôbec dá, trvá nejaký čas. Že nestačí iba sadnúť si do auta a dupnúť na plyn, uvidíte v nasledujúcom videu. Tento pohľad do zákulisia tímu Hot Wheels tiež naznačí, ako by jazdci dopadli v prípade, že by urobili chybu.

Na záver pripájame jeden z najobľúbenejších pokusov tímu Hot Wheels. Ide o pokus o zápis do Guinnessovej knihy rekordov za skok s výkrutom. Niečo také dokáže iba človek s naozaj veľkými... (dioptriami?)

Ján Hargaš
ZDROJ: Youtube, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo