2014-02-23 17:35:33
Rob Dyrdek skočil svetový
Rob Dyrdek skočil svetový rekord s autom pri jazde dozadu.

Olympijské hry sa končia, no heslo rýchlejšie, vyššie, silnejšie, inšpiruje

Coubertinovské Citius, Altius, Fortius má svojich pokračovateľov nielen v rámci športového zápolenia.

Ak ide o skoky autom na rampe, potom existujú odvážlivci, pre ktorých nie je žiadny skok na svete dostatočnou výzvou. Podaktorí ich "titulujú" nelichotivým označením šialneci. Ale oni "vedia svoje." Odmietajú napríklad akékoľvek dohady o možnom smrteľnom nebezpečenstve pri skokoch. No nielen pri klasických skokoch dopredu, ale aj dozadu. Tvrdia, že im sa nemôže nič stať... Pre istotu majú svoje autá vystužené mohutnou bezpečnostnou klietkou.

Známy moderátor MTV a skateboardingová hviezda Rob Dyrdek, vlastne teraz vystupujúci ako Bor Kedryd (čítajte odzadu...), má teraz za sebou aj disciplínu v skoku vzad na rampe, pri ktorom dosiahol nový Guinnessov svetový rekord. So svojim Chevroletom Sonic (u nás známym ako Aveo) preskočil 27,2 m dlhú medzeru medzi dvoma rampami.

Čo by sme mali k tomu povedať? Nuž, asi nič. Vlastne možno už iba toto - pozrite sa na bláznivý skok a zapamätajte si - toto doma naozaj neskúšajte!

 

No čo, páčilo sa? Tak teda ešte plná verzia príprav, skoku samotného a nakoniec aj pár spomalených záberov z 13. februára, keď sa rekord uskutočnil...

 

Toto nie je prvé „čoro moro“, čo Rod Dyrdek urobil. V decembri 2011 skočil ako prvý 360 stupňový flip, teda výkrut s autom v pozdĺžnej osi. Radi by ste si pozreli aj ten? Nech sa páči, tu je:

Jozef Vydra
ZDROJ: de.autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo