2014-05-14 15:43:02
Kto by nechcel pracovať
Kto by nechcel pracovať v dizajncentre Volkswagenu? Môžete to byť aj vy!
Zdroj: VW

Chcete ísť na pol roka do Volkswagenu? Navrhnite auto pre videohru

Ak túžite nasledovať slovenských dizajnérov, ktorí sa uplatnili v rôznych automobilkách, máte šancu.

Nemecký výrobca vyzýva svojich priaznivcov, aby navrhli štúdiu auta pre videohru. VW totiž hľadá šikovných vysokoškolákov, ktorí v rámci medzinárodnej dizajnérskej súťaže vytvoria nový koncept, ktorý bude zodpovedať dizajnom jazyku značky.

Má to byť „vzrušujúci nový model, ktorý má niesť nejaký, pre wolfsburské automobily charakteristický štylistický rys“. Volkswagen takto dáva možnosť študentom vysokých škôl vyhrať polročnú stáž priamo v dizajnovom centre Volkswagenu vo Wolfsburgu. Aby ste sa dostali medzi troch, ktorí na pol roka zmenia miesto pobytu, stačí, aby ste vytvorili víťazný inovatívny a nový koncept pre zatiaľ nešpecifikovanú videohru.

Súťažiaci, ktorí sa musia najprv zaregistrovať, môžu pracovať individuálne alebo v dvojčlenných tímoch, pričom je vypísané zameranie na tieto jednotlivé oblasti dizajnu: exteriér, interiér, rozhranie, grafika a farba, alebo na všetko spolu. Viac podrobností nájdete priamo na stránke súťaže.

Zdroj: VW

Súťaž sa už začala 5. mája a potrvá do 15. augusta, ktorý je posledným dňom, v ktorom môžu zúčastnení súťažiaci vytvoriť a predložiť voje návrhy porote zloženej z expertov z oddelenia dizajnu VW. Tí do 30. septembra vyberú tri najlepšie návrhy. Ich autori budú môcť šesť mesiacov pracovať priamo v sídle automobilky Volkswagen vo Wolfsburgu v tamojšom dizajncentre.

Celkom zaujímavá ponuka a málokedy sa opakujúca šanca. Tak ju nenechajte ležať bez povšimnutia. Ak máte v okolí niekoho, kto si vysníval, že bude dizajnérom áut, pošlite mu túto správu. Možno sa dočkáme nového šéfdizajnéra slovenského pôvodu...

A prečo práve Volkswagen? Stať sa svetovou jednotkou je odveká týžba. Treba preto aj niečo urobiť. Volkswagen sa naozaj snaží, o čom svedčia aj doosiahnuté úspechy na poli dizajnu v poslednom čase, máte možnosť presvedčiť sa o tom.

Zdroj: VW

Jozef Vydra
ZDROJ: volkswagen-design-contest.com

Komentáre k článku


Stream naživo