2014-05-12 09:55:00
Nový Volkswagen Polo má
Nový Volkswagen Polo má dôležité zmeny schované pod karosériou
Zdroj: Volkswagen AG

Nový Volkswagen Polo je všestranné mini auto

Zvonku sa zmenil iba mierne, ale pod karosériou má množstvo novej techniky. Do segmentu malých vozidiel prináša techniku tých väčších.

Ako rozoznáme nové Polo od starého? Určite podľa nových farieb či kolies, predného nárazníka s chrómovou líniou, prepracovanej optiky predných svetiel, ktoré teraz môžu za príplatok využívať aj LED technológiu, zatmavených zadných svetiel a iných drobných detailov. Najdôležitejšie zmeny sa však udiali pod karosériou tohto milého autíčka.

Základným motorom je teraz trojvalcový benzínový agregát s objemom 1,0 litra, ktorý už poznáme aj z modelu up!. K dispozícii budú samozrejme aj výkonné a úsporné motory TSI (naša voľba by padla na skvelý 1,2 TSI). Pre milovníkov naftových motorov je teraz v ponuke celkom nový motor 1,4 TDI, ktorý má taktiež iba tri valce, avšak konštruktéri sľubujú, že sa bude správať veľmi kultivovane.  Mal by mať aj extrémne nízku spotrebu paliva. K dispozícii bude v dvoch výkonových variantách a nahradí tam rovno dva predchádzajúce dieselové pohonné jednotky.

Zdroj: Volkswagen AG
Zdroj: Volkswagen AG

Technicky sa nové Polo približuje väčším autám. Predstavte si, také obratné a malé auto dokáže na diaľnici vďaka radaru udržiavať odstup od auta pred ním. Kedysi to dokázali iba limuzíny. Vodič má možnosť nastaviť si tuhosť podvozka stlačením jediného tlačidla. LED svetlá sú v tejto triede taktiež jedinečné, pričom nový multimediálny systém s funkciou MirrorLink, ktorý dokáže plne spolupracovať s vašim smartfónom, vám spríjemní cestu vďaka možnosti využívať na ceste rôzne aplikácie. Jeho rýchlu odozvu má na starosti nový procesor, ktorý je 15-krát výkonnejší ako predchodca.

Zdroj: Volkswagen AG
Zdroj: Volkswagen AG

Nové Polo je dostupné v dvoch zvýhodnených verziách. Verzia FRESH ponúka rozšírenú výbavu a záruku predĺženú na 5 rokov a 100 000 kilometrov už za 11 640€. Na verzii Slovakia zase ušetríte od 386 do 2 135 € v závislosti od výbavy. Taktiež sa na ňu vzťahuje predĺžená záruka. Vyrobí sa ich však iba 250 kusov a kúpiť sa dá iba do konca mája, tak sa poponáhľajte!

redakcia
ZDROJ: VW Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo