2014-04-13 09:24:53
Top 10 WardsAuto interiérov
WardsAuto Top 10 interiérov
Zdroj: WardsAuto

10 top interiérov 2014 podľa WardsAuto: od Golfu po Rolls-Royce

Magazín WardsAuto vyhlasuje každoročne desať najlepších interiérov. Ako by skončil váš?

Do užšieho výberu sa dostalo v tohtoročnom hodnotení 41 kandidátov. Z nich vybrali desať najlepších, z ktorých vzíde celkový víťaz. Platí to pre nové, či prepracované priestory pre cestujúcich.

Tento rok je zoznam finalistov veľmi pestrý. Je v ňom široké spektrum áut od Volkswagenu alebo automobilky Kia, ďalej veľké SUV, až po luxusné Rolls-Royce Wraith. Víťaz si prevezme cenu 21. mája počas WardsAuto Interiors Conference.

Dva mesiace, osem členov poroty – tak vyzeral výber z pôvodného počtu 41 kandidátov. Aby sa do výberu vôbec nejaké auto dostalo, musí to byť buď novinka, alebo aspoň o model, ktorý prešiel modernizáciou. Hodnotiacich kritérií je viac ako dosť, no v prvom rade ide o prvky ako sú výbava a vyhotovenie, pohodlie, ergonómia, materiály, komfort, dizajn, funkčnosť, bezpečnosť a estetika.

Redaktori magazínu WardsAuto každoročne vyberajú 10 najlepších interiérov, ktoré stanovia novú latku pre všetky značky a segmenty vozidiel. Tento rok ich vyberala formou bodového hodnotenia najrôznejších aspektov, do ktorých patili aj také podrobnosti ako je prešívanie sedadiel, obloženie dverí, kvalita materiálov a úroveň lesku jednotlivých vozidiel, to všetko najmä s súvislosti s celkovým estetickým vyznievaním a harmonickým spracovaním. Uf, už len vymenovanie hodnotiacich parametrov je náročné. Fakt netuším, koľko tých redaktorov v magazíne majú, keď osem členov poroty malo čo robiť dva mesiace...

Je zaujímavé, že v minulom roku v tejto ankete najviac zabodovali ázijské značky, kde ich vo vybranej desiatke bolo sedem. Palmu víťazstva si nakoniec odniesla Acura RDX. Tento rok to bude zasa všetko inak, ako už napovedá desať finalistov, kde je mix amerických, európskych , japonských aj kórejských áut:

Ward´s 10 Best Interiors 2014

GMC Sierra Denali
Hyundai Equus Ultimate
Chevrolet Corvette Stingray
Chrysler 200C
Jeep Cherokee Limited
Kia Soul+
Mazda 3
Mercedes-Benz S550
Rolls-Royce Wraith
Volkswagen Golf GT

Čo iste prekvapilo, je zaradenie modelu Rolls-Royce Wraith medzi 10 najlepších interiérov roka 2014.  V konkurencii kompaktných vozidiel, pick-upov, úžitkových vozidiel a iných automobilov si prémiové a luxusné značky ako Rolls-Royce počínali skvele.  

Rolls-Royce Wraith je štýlový, sebavedomý a trúfalý, ale zároveň predstavuje elegantnú jednoduchosť. To všetko na prvý pohľad spája rozvahu s prísľubom dynamiky. Široké dvere s otváraním v protismere jazdy predstavujú vstupnú bránu do honosného interiéru. Ten obsahuje najkvalitnejšie moderné materiály, ktoré umožňujú precítiť pôžitok z dokonale luxusnej jazdy. „Spoločnosť Rolls-Royce sa cíti poctená zaradením do tohtoročného rebríčka najlepších interiérov organizácie Ward’s,“ hovorí Eric C. Shepherd, prezident spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars North America. No bodaj by nie, Veď aj keď nezíska navyššie ocenenie, už zaradenie medzi finalistov upevní skvelú povesť, ktorú model získal v rámci automobilovej komunity aj u samotných zákazníkov.“

Už toto zhodnotenie mi dáva nádej, že redaktori časopisu WardsAuto World  sú zrejme estéti, umelci a fajnšmekri najvyššieho rangu, ktorí auto hodnotia viac ako úžitkový predmet, možno sochu, alebo predmet umenia, ako prostriedok, ktorý jazdí a má vás niekam dopraviť. No ale dobre, nech. My zostaneme pri našom štýle, inak by sme nezarobili ani na slanú vodu...

„Ak mal niekto dojem, že interiéry automobilov Rolls-Royce sú konvenčné a chladné, mal by nazrieť dovnútra nového dvojdverového modelu Wraith. Priam vyžaruje mladistvú energiu, oplýva úchvatným vybavením a zároveň je skutočným klenotom ručného remeselného spracovania,“ povedal Tom Murphy, výkonný redaktor časopisu WardsAuto World. „Otvorte extravagantné dvere modelu Wraith a nechajte sa očariť záplavou detailov – to úžasné ticho, keď sa zavrú dvere a tesne dosadnú okná, struny harfy znejúce pri naštartovaní motora, hrejivé obloženie z brazílskeho ružového dreva z dielne Canadel a samozrejme záruka hviezdnej oblohy aj počas oblačných nocí. Duch extázy naďalej žije.“

P.S. No, čo som povedal o jeden odstavec vyššie? Umelci... Ale aký výkon a krútiaci moment má motor Podkapotou Wraitha, to určite nevedia!

Jozef Vydra
ZDROJ: wardsauto.com

Komentáre k článku


Stream naživo