2014-01-10 04:25:00
Panika na ceste
Panika na ceste

VIDEO: Ich revírom je cesta, ich tempo je vražedné, sú to dôchodkyne...

Dnes tu máme video z ruských ciest. Zostrih sa sústredil na dôchodkyne a ich riskantné manévre na cestách.

Nie všetko je ako za mladi. Rýchlosť, reflexy, pohyblivosť, zrak. Všetko je časom horšie. Problém nastáva, ak si to starnúci človek neuvedomí a pobehuje po ceste ako za mladi. Teda aspoň sa o to pokúsi.

V dnešnom uponáhľanom svete akoby proti sebe stáli dve skupiny – mladí a dôchodcovia. Dnes tu máme video poukazujúce na nedisciplinovanosť druhej skupiny. Video o chybách mladých sa nám tento krát nepodarilo objaviť, možno to bude tým, že také videá nemá kto zostrihať, keďže dôchodcovia sa musia viac starať o vlastné prežitie než hru s videami... Ale nechajme to.

Chyby dôchodcov, presnejšie dôchodkýň ako účastníčok premávky vyplývajú z už vyššie uvedeného, či z nepozornosti, alebo z presvedčenia, že zvládnu to, čo zvládali pred rokmi. Môžme diskutovať o tom, či je tento zostrih vhodný, alebo nie, či je zavádzajúci, diskriminačný... skrátka tém na diskusiu by bola kopa. Uznajte však, že zhrbená starenka prechádzajúca v noci cez frekventovanú (minimálne) štvorprúdovku mimo prechodu je naozaj silná káva.

Cieľom tohto videa je pobaviť divákov a možno aj upozorniť na neopatrnosť našich starých mám. Pravdou tiež je, že síce dôchodkyne robili riadne chyby, ani vodiči sa v mnohých ohľadoch nechovali rozumne. Vodiči namiesto toho, aby „bábuškám“ pomohli, alebo ich aspoň slušne upozornili, nadávajú, vykrikujú a vysmievajú sa. A tak, keď sa stretne agresivita, nervozita a chyba, nebezpečná situácia je na svete.

Ale dosť bolo filozofovania, pozrite si celkom úsmevné video a vedzte, že zasmiať sa nie je v tomto prípade zakázané. Ak si myslíte niečo iné napíšte to do diskusie.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo