2013-10-14 17:04:24
Ford Mustang Old
Ford Mustang Old

Keď sa dá blbosť krájať: Pustil sa do pretekania, nevšimol si policajné auto

Ako to dopadne, keď sa vodič rozhodne pretekať s iným a nepozerá do spätného zrkadla?

Údajne majú muži v autách spätné zrkadlá, ženy len zrkadlá... Nedávna udalosť v Amerike stavia tento stereotyp do iného svetla.  

Spätné zrkadlá považujú niektorí vodiči iba za okrasu. Podľa nich sú to len akési „ušká“ auta. Zaradia sa do pruhu tak tesne, že im takmer vleziete do kufra, náhle odbáčajú a dianie za sebou ich nezaujíma.

Mladý Američan povýšil túto necnosť na vyššiu úroveň. Rozhodol sa totiž, že si na semaforoch zmeria sily s vodičom auta stojaceho vedľa neho. Jeho Mustang GT je na takéto skúšky akcelerácie a rýchlosti ako stvorený. Mladý muž bol tak sústredený na svoj „pretek,“ že akosi zabudol skontrolovať, či sa náhodou v okolí nenachádzajú policajné hliadky.

Že mal jednu hliadku rovno za zadkom akosi nepostrehol, a tak začal „túrovať“ motor rovno pred očami prekvapených policajtov. Ďaleko sa nedostal.

Zastavili ho po pár sto metroch. V Amerike je takéto pretekanie prísne trestané. Zdalo by sa, že bude mať mladý muž po chlebe, či aspoň po vodičáku.

Lenže policajt sa zľutoval. Azda si uvedomil, že chlapec, ktorý sa rozhodol robiť machra a pri tom vzrušení aj zabudol pozrieť do spätného zrkadla to asi nerobí pravidelne. Dal mu „iba“ riadne mastnú pokutu (160 dolárov) za nelegálne preteky, nadmerný hluk výfuku a pridal dve varovania. Ak ho nachytajú ešte raz, pykať bude omnoho tvrdšie.

Jeho kamoši z druhého auta sa tak mali na čom rehotať. Ktovie ako dlho...

Či bude daná situácia pre chlapca poučná len tým, že sa pred pretekmi má pozrieť do spätného zrkadla, alebo sa nebodaj vzdá myšlienky pouličného pretekania nevedno. Ak si auto kúpil z vreckového asi preňho pokuta nebude veľkým problémom. Ak ale jazdil „na tatovom“ pár bezsenných nosí ho to bude stáť. Staršia generácia Fordu Mustang síce nestojí milióny, avšak písmenká GT z neho stále robia dosť drahú záležitosť.  

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo