2022-03-10 10:30:00
Nová Astra je už
Opel Astra 2021

Nová Astra je už na Slovensku. Benzín, nafta a hybrid

Nová Astra je vraj najnemeckejšie auto, ktoré vznikli na francúzskej platforme.

Niečo podobné odznelo na prezentácii a slovenskej premiére vozidla Opel Astra. Nový model stojí na najnovšej verzii platformy EMP2 a spolu s Peugeotom 308 patrí k tomu najmodernejšiemu, čo Stellantis aktuálne v Európe ponúka. Astra a Peugeot 308 sú ako sestra a brat. Jedna žltá, druhý zelený, všetko rovnaké motorizácie, gro techniky rovnakej, no na pohľad celkom iný, vo vnútri tiež a navyše ich rodičia tvrdia, že jeden je Nemec a druhý Francúz. Alebo tak nejako.

Astra prichádza s benzínovými motormi PureTech, ktoré štartujú na výkone 110 koní, no priváža aj naftový agregát, ktorý podobne ako výkonnejší benzín bude dostupný ako s automatom tak s manuálnou prevodovkou. Základný benzínový motor dostanete jedine s manuálnou šesťstupňovou skriňou.

Cena štartuje na úrovni 17 490 eur za výbavu zvanú Astra. Ani tá nie je vyslovené zlá, no predpokladom je, že väčšina zákazníkov predsa len siahne po vyššom stupni Edition za 18 490 eur, ktorý pridá štartovacie tlačidlo, zliatinové šestnástky, hmlovky, parkovacie senzory vpredu i vzadu a kožou potiahnutý volant. Astra Astra dostane v základe digitálny prístrojový štít a základný infotainment avšak aj s bezdrôtovou konektivitou. Štartovacie ceny patria k základnému prepĺňanému motoru 1,2 PureTech. Zaujímavá je verzia benzínového výkonnejšieho trojvalca s automatom vo výbave Edition. Kúpite za 21 490. Naftový motor s automatom a výbavou Edition je od 23 190 eur.

Astra, ktorú vidíte na obrázkoch bola plug-in hybridného vierovyznania s najvyššou výbavou Ultimate. Auto vyzerá byť skutočne solídne postavené, i keď jej niekto môže vyčítať dvojdisplejový infotainment, ktorý sa až nápadne ponáša na ten z konkurenčného Golfa. Plug-in s 13,4 kWh batériou, výkonom cca 180 koní a s maximálnou rýchlosťou 225 km/h kúpite od 29 990 eur. Jeho výhodou je prítomnosť zrýchleného nabíjania, vďaka ktorému baterku nabijete s výkonom 7,4 kW za necelé dve hodiny. Auto ponúkne elektrický dojazd do 60 km a čisto mestský EV dojazd do 75 km. Prvé zákaznícke autá dorazia na naše cesty v priebehu mája/júna. Kombi by sa malo na náš trh dostaviť koncom roka.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo