2022-03-06 11:30:00
Opel Manta sa vráti
Opel Manta sa vráti
Zdroj: Opel

Opel Manta sa vráti. Opel sa skutočne odhodlá postaviť športové auto?

Ako dávno to bolo? Koľko rokov to trvalo? Tešíte sa? Fakt? A prečo?

Čokoľvek športové muselo byť najprv nudné a až potom sa to mohlo trošku a niekedy viac ako trošku, zošportovatieť. Potom vznikali zaujímavé, no obvykle dosť ťažké autá ako Opel Corsa a Astra OPC, Insignia OPC a možno aj viac prémiové ako športové autá ako Opel Insignia GSi. 

Minulý rok Opel zaujal konceptom Manta elektromod. Oživenie ikonického modelu značky s elektrickými vnútornosťami a s unikátnou manuálno-automatickou prevodovkou. Vodič si môže trošku radiť pre lepší športový zážitok, no inak sa o veci stará automat. Niečo, čo bolo dovtedy pre veľkosériový elektromobil neslýchané. A už len predstava, že koncept od štandardnej značky takéto zariadenie ponúka, plus dizajn vozidla, už len toto mnohým z elektrohejterov instantne vymazalo časť elektroskepticizmu z hláv. Hlavne dnes, keď si môžeme vybrať, či sa palivá zdražia výrazne alebo extrémne pôsobí šikovný a nesmierne štýlový elektrošportovec ako náplasť na dušu. 

Lenže teraz tú vašu a moju dušičku trošku prefackám, dušičky. Lebo nič také nebude. Manta áno, ale skôr v štýle Mustangu Mach-E než v štýle restmodu, ktorý si môžete pozrieť na fotkách. Určite to bude štýlové, ale o takejto kráske si môžete nechať rozprávať malosériovými výrobcami. Tí vám to pokojne postavia a aj si to kúpiť budete môcť. 

Opel ale chce z Manty postaviť hi-rider coupé-suv s poriadne ťažkými baterkami, s dvomi motormi a s výkonom cez 400 koní. Stáť to bude na elektrickej platforme Stellantisu, ktorá podčiarkuje autá segmentov C a D. Jednoducho niečo veľké, ťažké, praktické a ako hovoria v Opli - nesmierne priestranné. 

Velebnosti jdu... ale nejdem. Inak to byť nemôže. Čo však môže, môže to mať zaujímavý dizajn a môže sa to v dobe elektrickej dobre predávať. A motoristickí fanúšikovia sa zasa poberú do svojej fantázie a spomienok, tam kde postupom času trávia čoraz viac času. Tak nazdar! Pozrite si galériu a povedzte, že sa vám to nepáči, že by ste radšej tučné ťažké SUVéčko. Tak povedzte to!

Ale povedzte to niekomu, koho to zaujíma... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo