2022-03-08 12:00:00
Ferrari Purosangue render
Ferrari Purosangue render
Zdroj: Ferrari

Prvé SUV od Ferrari je všetko len nie SUV. A to je skvelé

Ferrari postaví SUV, no skôr než SUV to bude štvor až päť dverový superšportový hatchback.

Ferrari si svoje prvé SUV skutočne dôkladne chráni, no zároveň umožňuje verejnosti niečo z neho vidieť a predstavovať si pomerne presne ako bude vyzerať. Dnes je to už celkom jasné, na predstavivosti zostávajú už len drobné detaily a farebné odtiene. Že tam bude červená? Hm, kto by to povedal. Svoj render dodal portál Motor1 a môžete si ho pozrieť ako na titulnej fotke, tak v galérii. 

Ferrari oznámilo svoj "zámysel" postaviť model SUV ešte v roku 2018. Bolo to po odrhnutí sa od materskej firmy a cieľ tohto kroku je jednoznačný: predávať viac, zarábať viac. Exkluzivita, ktorú si Ferrari tak dlho držalo išla mierne do úzadia a nový model má jednoznačne chuť zaujať klientelu, ktorá doteraz o Ferrari ani neuvažovala. Lebo toto je auto, ktoré je aj praktické, aj odolné voči obrúbníkom, aj šotolinu zvládne a zároveň bude nepochybne pekelne rýchle. Je to taktiež pravdepodobne unikátne SUV. Veď ide o SUV s motorom umiestnením vpredu-v-strede. O tom svedčí dlhočizná kapota. Zároveň nemá výraznú svetlú výšku a trvá na maximálnom cestnom jazdnom zážitku. Ale ak to bude nevyhnutné, bude si vedieť zdvihnúť sukničku a popreskakovať pár škaredých vytŕčajúcich kamienkov. 

Podkapotou by sa mali objaviť hybridizované motorizácie s motoromi V6 a V8, výkonu má byť až až a nepochybne sa tam nájdu verzie s pohonom všetkých kolies. Tak čo, dokáže Purosangue nabiť držku Urusovi a DBX-ku? Vyzerá, že sa na to chystá. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo