2022-10-28 12:30:00
Opel Grandland GSe
Opel Grandland GSe
Zdroj: Opel

Športovú úpravu GSe dostal aj model Opel Grandland: najvyšší výkon, lepšia jazda

Opel rozširuje ponuku modelov so športovejším charakterom. GSe už aj pre Grandland.

Aktuálne najväčšie SUV v ponuke značky Opel je konštrukčne spriaznené s modelom Peugeot 3008, verzia GSe ale ponúkne nový charakter zvýraznený maskou Vizor a s úpravami, ktoré dobre prezentoval koncept Manta-e. Z dizajnového hľadiska zaujmú devätnásť-palcové disky kolies, zadný difúzor, znaky GSe a čierna kapota, ktorá je za príplatok. V kabíne sú AGR certifikované športovo strihnuté sedadlá s vlastným dizajnom s príchuťou Alcantary.

Verzia GSe je k dispozícii iba s najsilnejším plug-in hybridným pohonom, ktorého systémový výkon je 221 kW (300 k). Auto s elektronickým pohonom všetkých kolies (dva motory vpredu, jeden vzadu) vďačí za väčšinu pohybovej energie 1,6 litrovému turbomotoru a batérii dostatočne veľkej na to, aby sa ostrejšia jazda mohla v meste zmeniť na jazdu úplne tichú.

Maximálna rýchlosť je 235 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h prebieha za 6,1 sekundy. A aby to nebolo len o Vizore, ba pozlátku, je to aj o podvozku. Auto má tuhšie pružiny a sebe vlastné tlmiče Koni FSD s technológiou frekvenčne selektívneho tlmenia.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo