2022-02-08 14:30:00
Mazda CX-60 bez kamufláže
Mazda CX-60 bez kamufláže
Zdroj: burlappcar.com

Táto nová veľká Mazda CX-60 prichádza aj k nám. Bude prvá

Mazda CX-60 bude prvá z veľkých a prvá z plug-in hybridných Mázd.

Mazda CX-60 PHEV sa predstaví svetu 8. marca 2022, a je prvým z dvoch úplne nových modelov postavených na tzv. veľkej platforme (Large Product Group). Obe vozidlá budú na európsky trh uvedené v nasledujúcich dvoch rokoch. Na fotografii vidíte model plne bez maskovania na "špionážnej" fotografii z konca minulého roka. 

Mazda CX-60 je názorným príkladom takzvaného „multisolution“ prístupu spoločnosti. Ten spočíva v tom, že sa automobilka snaží ponúknuť viac riešení udržateľnej mobility tak, aby modelový rad vyhovoval čo najväčšiemu počtu zákazníkov. V budúcnosti bude rad SUV doplnený ešte vozidlom Mazda CX-80, ktorý ponúkne tri rady sedadiel.

Mazda CX-60 PHEV bude vedúcim modelom pri európskom predstavení vozidiel s plug-in hybridom. Na trh príde s kombináciou 2,5-litrového benzínového radového štvorvalca, ktorý bude posilnený elektrickým motorom a ponúkne výkon vyšší než 300 koní.

Prvý PHEV od Mazdy ponúkne plynulú a mohutnú akceleráciu. Zároveň je cieľom automobilky pri tomto vozidle poskytnúť vodičovi za volantom ako istotu, tak aj potešenie z jazdy za každej situácie na ceste. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mazda

Komentáre k článku


Stream naživo