2021-10-09 01:00:00
D1 Budimír Bidovce
D1 Ilustračné foto
Zdroj: TASR František Iván

Dopravné obmedzenia: od dnes na R1, od pondelka na ceste I/9

NDS bude pri Nitre modernizovať úsek cesty R1, pri Trenčíne zas opravovať mostné závery.

Vodiči, jazdiaci po rýchlostnej ceste R1, sa musia od budúceho týždňa pripraviť na dopravné obmedzenia. Tie si vynútia stavebné práce na kilometri 35 až 37,5 pri Nitre.

Ako informovala Eva Žgravčáková z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), počas modernizácie vozovky sa uzavrie vonkajší pruh pravého jazdného pásu. „Obmedzenie sa týka obdobia od 11. októbra do polnoci 24. októbra. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu popri pracovisku. Práce nebudú vykonávané v piatky po 12.00 h,“ informovala NDS.

Oprava mostných záverov na ceste I/9 nad cestou I/61 a železničnou traťou pri križovatke Trenčín, juh si tiež vyžiada obmedzenie dopravy. Motoristi sa na to musia pripraviť od soboty 9. októbra od 7.00 h do 14. novembra do 12.00 h. 

Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu a riadená svetelnou signalizáciou. "Práce na moste budú realizované len v utorky, stredy a štvrtky na nevyhnutne dlhý čas pred a za opravovanými mostnými závermi. Priľahlé vetvy križovatky z D1 zostanú plne prejazdné," uviedla Žgravčáková.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo