2015-12-28 09:40:00
BMW 1 M Coupé
BMW 1 M Coupé

VIDEO: Dajte Rusovi do ruky BMW 1 M Coupé a... nečudujte sa

V Rusku nič nie je dostatočne bláznivé a dosť normálne. Na cestách už vôbec nie...

Nečakajte teda, že keď si tam niekto zaobstará auto ako je napríklad BMW 1 M Coupe, bude s ním po meste jazdiť ako normálny človek. Kdeže! Toto v Rusku neplatí. Takto to dopadne, keď si Rus zadováži na jazdu po meste auto, ktorým sa dá jazdiť bokom, teda dverami napred.

Ťažko sa ohodnotí, ľahko sa odsudzuje. Hlavne ak ide o nezodpovedné a detinské správanie. Vtedy je to už iné a počínanie vodiča BMW 1 M Coupe by sa dalo automaticky označiť za nebezpečné. Pripúšťame, no podľa predvedeného zvládania auta na preplnených viacpruhových moskovských cestách ovláda svoje auto naozaj bravúrne. Aby ste nemali pocit, že ho obhajujeme, to nie. Ide skôr o to, že oveľa nebezpečnejší môžu byť (aj sú) vodiči, ktorí nemajú také schopnosti a v premávke viac zmätkujú a zdržujú. Keď sa k takým priblíži borec, ktorý jazdí ako z partesu, môžu byť práve oni príčinou nebezpečnejších situácií na ceste.

Takže ako hodnotiť počínanie tohto vodiča? Na moskovských cestách predviedol naozaj excelentné ovládanie auta. Z pohľadu (ne)bezpečnosti svojho správania konanie, je otázkou, či ho možno označiť automaticky za nebezpečné. Vodič, ktorý sa ho dopúšťa, je evidentne veľmi schopný a svoje auto aj pri tak bláznivých kúskoch jednoducho ovláda. Zrejme mu však pánboh nadelil viac vodičského umu ako rozumu. Takéto konanie jednoducho patrí na pretekársku dráhu, ale nie na bežné cesty. Stať sa totiž môže čokoľvek a na nezodpovednosť tohto vodiča môže doplatiť celkom nevinný vodič, či iný účastník premávky.

Ak si ale odmyslíme morálne či legálne aspekty skutku, neostáva nič iné, iba konštatovanie, že to ten človek naozaj vie- Ide o naozaj pozoruhodnú ukážku toho, čo možno vyvádzať s hravým BMW 1 M Coupe. Prejsť s týmto autom zákrutu bokom by ste vedeli po chvíľke skúšania aj vy – ak máte cit pre drift. No na tomto videu toho vidno oveľa viac. Vodič sa v driftoch prepletá aj po niekoľko prúdovej ceste plnej áut. Už radšej ani neupozorňujem na otočku o 360° a ďalšie vylomeniny, ktoré stihol predviesť. Pred časom na podobne jazdiaceho Poliaka „poľovala“ tamojšia polícia. Jeho počínanie sa totiž policajtom nezdalo vhodné a adekvátne pre jazdu na bežných cestách a v meste. Tu asi plnili policajti oveľa náročnejšie úlohy, keď dopustili takéto kúsky priamo uprostred najväčšieho ruského mesta.

Môžete sa na ne pozrieť, ale inšpiráciu si z ich rozhodne neberte. Aj keby ste mali pocit, presvedčenie a zároveň praktické skúsenosti z podobného jazdenia a tušíte, že by ste zvládli to isté, varujeme vás: Nerobte to! Toto sa totiž u nás netoleruje.

P.S. Napriek všetkému treba uznať, že vodič svoje auto ovláda naozaj bravúrne a to vážne nevie každý. Len nech svoje umenie radšej ukazuje na uzavretom okruhu, priamo na tom určenom.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com, ВКонтакте

Komentáre k článku


Stream naživo