2014-10-13 13:28:00
Polská M3 zasa potešila
Polská M3 zasa potešila internet

VIDEO: Je toto vôbec možné?! Poliak na M3 zasa beztrestne provokoval policajtov

Myslíte si, že u nás zákony nefungujú? Nefungujú, lenže v Poľsku nefunguje ani štátny pud sebazáchovy.

Poliak, o ktorom sme už dvakrát písali pokračuje ďalej vo svojom provokovaní policajtov, ignorovaní dopravných predpisov a nakrúcaní seba samého pri tejto činnosti. Z cestného piráta sa pomaly stáva internetový fenomén s obrovskou popularitou. Nielenže na M3-jke poľahky ujde policajtom (na mieste), on si navyše nič nerobí z prípadných pokút a zo zákona si spravil toaleťák.

Tu totiž nejde len o provokácie a nedodržiavanie predpisov, na tohto Poliaka zákon skrátka nemá a on sa aj po desiatkach pokút a po návšteve súdu bez problémov ďalej pretŕča na verejnosti a v ostatných mesiacoch si z toho spravil ešte aj nástroj na zvyšovanie popularity, ba skoro až biznis.

Viete, keď niekto notoricky nedodržiava predpisy, ohrozuje okolie, jazdí extrémne rýchlo, driftuje po cestách, jazdí v protismere a policajti sa naňho len bezmocne pozerajú, poviem si, že sme skrátka vo východnej Európe, kde moderní Jánošíkovia, čo chudobným berú a bohatým ešte pridávajú sú súčasťou kultúry, koloritom. Jednoducho im plné peňaženky a veľa vplyvných známych dovoľujú zabávať sa neobmedzene, bez potreby dbať na zákon a poriadok. Sú výlučkom, vedľajším produktom slabej demokracie, mladého štátneho útvaru, ktorého obyvatelia sa viac starajú o vlastné gágory a kapsy než o svoje okolie (na čo má väčšina z nich vzhľadom na existenčné problémy právo).

Lenže tu sa k bežnému ignorantstvu a beztrestnosti ľudí nad zákonom pridáva ešte aj vysoká popularita tohto človeka, a to nielen v Poľsku ale pomaly na celom svete.

V tomto videu mu ide o to vyprovokovať policajtov k naháňačke. Očividne sa mu to podarilo.

Je neuveriteľné, že policajti na tohto chlapíka v bielej M3-jke jednoducho nemajú a nemôžu mu nič urobiť. Ak aj nejakú pokutu dostane, hravo ju zaplatí a ďalej si jazdí, porušuje predpisy a provokuje. Ešte neuveriteľnejšie je, že proti nemu nezakročia ani tí hore. Ak totiž jeden mladý muž dokazuje, že policajti naňho nemajú, ľahko sa môže stať príkladom pre podobne zmýšľajúce indivíduá a hravo to môže prejsť až do určitej občianskej neposlušnosti väčších rozmerov. Lebo keď môže on, tak prečo nie aj my?

Na Slovensku sme o tento kúsok ďalej, lebo si môžete byť istí, že politici by sa postarali, aby alebo prestal, alebo bol potrestaný (alebo to aspoň nevešal na internet – podľa toho akých vplyvných má známych) a urobili by si na jeho potrestaní slušnú kampaň.

Poľským úradom je to asi jedno. M3-jka sa objavuje čoraz častejšie, videá prekračujú milióny zhliadnutí a v diskusiách ľudia konanie tohto muža zväčša podporujú. Aj keď sa kde-tu nájde negatívny postoj, prevažujú pozitívne. Veď je to len sranda, neschopní policajti a blabla...

A aj podpora takýchto „moderných“ Jánošíkov je typická pre východnú Európu. Ešte stále máme hlboko zakorenené, že policajti sú tu tí zlí a dobrí sú tí, ktorí sa im postavia. Nuž neviem, ako by to vyzeralo na našich uliciach, keby tu policajti neboli. Lebo jedna vec je kritizovať ich za chyby a hľadať tým nápravu, no úplne iné je ich otvorene ponižovať a tváriť sa, že sú len zbytoční žrúti našich daní.

Mladému bohatému Poliakovi na osemvalcovej M3 očividne ide o popularitu. Možno sa to niekomu páči, možno mu i fandí, ale myslíme si, že už stačilo. Ďalšie video od neho už nezverejníme. Sme len malá kvapka v mori, ale takéto chovanie jednoducho obdivovať nemôžeme a ani podobným individuám promo robiť nemienime.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo