2015-01-19 13:02:37
Odťahovka, ktorá vás vytiahne
Odťahovka, ktorá vás vytiahne aj z radu zaparkovaných áut
Zdroj: Minuteman.com

VIDEO: Odťahovka, ktorá vás vytiahne aj z radu zaparkovaných áut

Zbytočne sa napcháte do radu áut, nárazník na nárazník dúfajúc, že vás neodtiahnu...

Naše odťahovky používajú hydraulické rameno, teda akoby žeriav. Vytiahnu vás aj z z tej „nazašitejšej“ pozície. Iba ak by ste stáli pod nízkym a košatým stromom... To by mohol byť problém. Nie pre vás, ale pre odťahovú službu. Iba žeby použili fintu, respektíve zariadenie, ktoré je v USA celkom rozšírené a ponúka ho viacero výrobcov v rôznych modifikáciách.

Našli sme jedno video od „minútovej firmy,“ ktorá to predvádza celkom názorne a jednoznačne – aj keď stojíte v rade áut neubránite sa odtiahnutiu. Dokonca ani vtedy, ak by ste mali zatiahnutú ručnú brzdu – ráta sa odťah aj za cenu zodratých pneumatík...

Hoci je nepísaným pravidlom, že sa odťahuje hlavne tam, kde sa dá auto naložiť rýchlo a jednoducho,  špeciálne zariadenie, ktoré sa dá nainštalovať na veľký americký pick-up, zvládne jednoducho odtiahnuť auto z akejkoľvek pozície. Aj ako sme spomínali - zaparkované natesno v rade.

Zdroj: Minuteman.com

Prídavné rameno v podobe akéhosi žeriavu sa nainštaluje do korby pick-upu. Špeciálna konštrukcia umožňuje nabehnúť k autu kolmo a za predné kolesá ho vytiahnuť z radu. Celá konštrukcia vrátane hydraulickej výzbroje sa dá kúpiť asi za desať tisíc dolárov.

Pozrite si video, ale: nezdieľajte, neposielajte, aby si to nejakí šikovní ľudia nevšimli a nenakúpili podobné odťahovacie zariadenia aj k nám. Potom by už ani tie stromy neboli ochranou...

Jozef Vydra
ZDROJ: Minuteman.com

Komentáre k článku


Stream naživo