2014-01-14 04:05:00
South Korea tow truck
South Korea tow truck

VIDEO: Zneužitie právomoci? Odťahovky kašľú na predpisy, pretekajú sa medzi sebou!

V Južnej Kórei odťahováci milujú dve veci – GTA a svoju prácu. Pozrite si ako vyzerá cesta odťahovacieho vozidla na miesto nehody.

Prachy sú prachy a život taký krátky... Tento úryvok z pesničky dokonale vystihuje prax odťahových služieb v Južnej Kórei.

Keďže jednotlivé odťahové služby v tejto krajine často nemajú zazmluvnenú spoluprácu, v prípadoch potreby odtiahnutia poškodených áut z nehôd tam aj v tejto oblasti funguje neľútostná trhová konkurencia. A riadi sa starým zákonom: kto skôr príde, ten skôr melie. Alebo ako v tomto prípade: kto skôr príde, ten skôr odťahuje a dostane prachy.

Kšeft je kšeft a byť druhým na mieste nehody znamená, že za odtiahnutie vozidla dostane peniaze niekto iný. Práve z tohto prozaického dôvodu medzi sebou vodiči odťahových služieb pretekajú a snažia sa na miesto ohlásenej dopravnej nehody dostať skôr než ostatní. Problémom však je, že cestou k nehode nehľadia na predpisy a nebezpečnými manévrami ohrozujú ostatných účastníkov premávky.

Na tomto šokujúcom videu uvidíte, ako vyzerá hra GTA, či Need For Speed naživo v uliciach dvojmiliónového mesta Daegu v Južnej Kórei. Video síce trvá viac než štyri minúty, no doslova vás priklincuje k stoličke. Takáto jazda sa totiž nevidí každý deň. Vodiči odťahových služieb jazdia v uliciach miestami rýchlosťou viac než 100 km/h (veľmi umiernený odhad), porušujú predpisy, jazdia na červenú, v protismere, vynucujú si právo prednostnej jazdy a pretekajú sa medzi sebou. Auto z ktorého bol záznam vytvorený, minimálne dvakrát takmer spôsobilo nehodu.

Dané video už síce má dva roky, no práve teraz zažíva najväčšiu slávu a šíri sa internetom rýchlosťou blesku.

Podľa nepotvrdených informácií umiestnil vodič toto video na internet s úmyslom ukázať ostatným podobne zmýšľajúcim ľuďom svoje šoférske schopnosti. Po prvej vlne záujmu divákov na internete sa polícia pustila do pátrania a poľahky identifikovala pôvodcu záberov. Údajne mu okamžite odobrala vodičské oprávnenie...

Ak si myslíte, že s autom odťahovej služby nemožno dosiahnuť podobné rýchlosti a akceleráciu, treba si uvedomiť, že samotné odťahové auto musí byť veľmi silné na to, aby dokázalo bez problémov odtiahnuť aj väčšie vozidlá. Na poslednom zábere si stačí všimnúť jedno z konkurenčných áut, na ktorom je vidieť, že je nazvime to: mierne upravené.

Podľa niektorých obyvateľov a návštevníkov tejto vzdialenej krajiny je takéto správanie vodičov na dennom poriadku a netýka sa len odťahových služieb...

Video nám pripomína vodičov odťahových služieb u nás, ktorí síce obvykle maximálnu rýchlosť neprekročia, no z dopravných predpisov si tiež veľkú hlavu nerobia. Podobný „nos na problémy" môžete zažiť aj pri „lovcoch“ nehôd, ktorí sa zázračne na mieste nehody objavia skôr než privolaná polícia... Aj keď sme zemepisne (a ekonomicky) od Južnej Kórei veľmi ďaleko, zdá sa, že nás predsa niečo spája... Nakoniec, predpisy sa porušujú na celom svete (to je úľava...) 

jh
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo