2013-03-16 22:00:00
Hladná Heidi sa dopredu
Hungry Heidi a Sebastian Vettel za volantom.
Zdroj: infiniti-redabullracing.com

Hladná Heidi sa dopredu nedostala, skončila nakoniec tretia

Víťaz zatiaľ 26 Veľkých cien dáva svojim monopostom ľudské mená. V tomto roku pomenoval svoje vozidlo opäť ženským menom.

Sebastian Vettel z Red Bullu je známy tým, že rád provokuje menom, ktoré dáva pred štartom sezóny svojmu monopostu. Aj tentoraz prišiel s uleteným nápadom. Tentoraz mieri k štvrtému titulu Hladná Heidi. Podľa denníka Bild oznámil meno na večeri s mechanikmi stajne Red Bull pred nedeľnou prvou Veľkou cenou tejto sezóny v austrálskom Melbourne.

„Hungry Heidi“, ako nazval tohtoročné RB9, je nástupkyňou minuloročného monopostu Abbey, ktorý bol iba druhým modelom s menom bez prívlastku. Predtým pomenoval svoje autá Kate, Kate’s Dirty Little Sister, Luscious Liz, Randy Mandy, Kinky Kylie a v minulom roku Abbey.

Ako lode aj autá majú mať dievčenské mená, je to sexy

Tvrdí to trojnásobný master sveta, ktorý si svoje autá v štartovnom poli F1 pomenúva ako jediný. Tie mená sa dajú preložiť rôzne, no ani jeden preklad nie je celkom stopercentný, lebo o Sebastianovi Vettelovi je známe, že je pri hľadaní mien vysoko kreatívny a nikto nevie, ktorý význam daného slova mal na mysli. Len pre zaujímavosť: v roku 2011 dal svojmu monopostu meno Kinky Kylie podľa svetoznámej speváčky Kylie Minogue. Dôvod?

Auto aj speváčka majú rovnako krásne pozadie!

Na otázku, prečo si vybral práve meno po austrálskej speváčke odpovedal jednoznačne: „Má pevný zadok, je priliehavé a skvelo sa naň pozerá.“ Tým zároveň svojej obľúbenkyni vystrihol veľký kompliment. Pritom prívlastok kinky sa dá preložiť ako excentrická, výstredná, ale aj dráždivá, alebo zvrátená. Podobne Randy môže byť atraktívna, zmyselná, nadržaná, či sladučká. Aj Katina malá sestra by mohla byť oplzlá, špinavá, skazená - ale hlavne mala byť rýchlejšia ako predchádzajúce auto s menom Kate... No a potom si vyberte.

Na rok 2012 mal Sebastian Vettel pre model RB8 pripravený pikantný názov, nakoniec však použil celkom iný. „Uvažovali sme pôvodne nad Everybody’s wife (Hocikoho žena), ale zamietli sme to. Prišli k tomu rôzne otázky a potom to musíte vysvetľovať,“ smial sa Vettel, ktorý sa na tejto téme rád zabáva. Možno si nakoniec uvedomil, že by pikantný názov mohol zvádzať k domnienke, že jeho monopost patrí hocikomu, kto si oň požiada. A taký štedrý zase Sebastian nie je. Miesto Hocikoho ženy teda brázdil trate F1 monopost Abbey. Fanúšikovia tvrdili, že meno je z albumu Abbey Road od skupiny Beatles, ktorú má Vettel rád. To Nemec nepotvrdil, ale sľúbil, že určite vymyslí pikantný prívlastok. „Ešte ho nemám. Počkajme si, ako sa bude správať!“ povedal pre autosport.com. Nakoniec sa sezón skončila obhajobou titulu majstra sveta, ale prívlastok pre monopost nepridal.

Hlad po víťazstve?

Vynahradil si to v tomto roku. Zdá sa, akoby bola Heidi hladná po ďalšom titule spolu s jej jazdcom. To sa ukáže už túto nedeľu, počas ktorej sa odohrá druhé a tretie dejstvo kvalifikácie. Pre nepriaznivé počasie (hustý a trvalý dážď) ju totiž nemohli odjazdiť v sobotu.

Ešte sa nevie, aké je reálne rozloženie síl, no zdá sa, že Infiniti Red Bull Racing počas predsezónnych testov poriadne blufoval a je na tom lepšie, ako doteraz ukázal. Jasnejšie bude po skončení prvých pretekov v tomto roku. A skôr ako sa k nim dostaneme (štart je o 07:00 nášho času), máme pre vás netradičnú „symfóniu“ z výroby súčasného monopostu Red Bull.

Jozef Vydra
ZDROJ: Bild.de, infiniti-redbullracing.com

Komentáre k článku


Stream naživo