2013-02-21 06:00:00
Lewis Hamilton, či Sebastian
Tipnite si, ktorý z nich je rýchlejší?
Zdroj: f1fanatic.co.uk

Lewis Hamilton, či Sebastian Vettel – ktorý majster sveta je rýchlejší?

Podľa minuloročných výsledkov to vyzerá, že trojnásobný majster sveta Sebastian Vettel. Tri roky po sebe získal titul šampióna F1.

Lewis Hamilton skončil minulý rok štvrtý. Na ceste k titulu ho zastavili nehody aj technické poruchy. Priame porovnanie chýba – každý jazdí v inom aute. Rozhodli sa to napraviť v populárnom britskom programe Top Gear. V ňom dávajú pravidelne svojim hosťom k dispozícii jedno vozidlo a na rovnakej trati zostavujú poradie podľa výsledného dosiahnutého času.

Keď záleží na jazdeckom umení

Mať dobré, alebo najlepšie auto na štartovnom rošte F1 je určite výhodou. Preukázať svoje schopnosti na obyčajnom produkčnom vozidle je niečo iné. Navyše Suzuki Liana patrí skôr k autám s bežnými jazdnými vlastnosťami. Dokonca človek má pocit, že sa už-už prevráti na strechu.

A takéto vyslovene nešportové "náradie" majú k dispozícii v Top Gear. Traťový rekord  na ňom dosiahol v roku 2011 práve Sebastian Vettel. Napriek tomu, že sa "sťažoval" na veterné počasie a že mu „auto akosi nezrýchľovalo... asi nemalo výkon“. No veru v porovnaní s jeho monopostom je „trocha“ menší. V tomto prípade Ide v prvom rade o zábavu, ale predsa zajazdil výborne. Čas: 1:44,0 min.

Lewis Hamilton v roku 2008 jazdil na tej istej, ale mokrej trati o 0,7 sekundy pomalšie. Prišlo však štvrté vydanie 19. série Top Gear v tomto roku, keď tvorcovia do relácie opäť pozvali Hamiltona. Za  volantom Liany chystal pre svojho súpera z F1 odvetu. Ako to dopadlo?

Stačí už vydržať len pár dní, od dneška presne 21 dní do prvého tréningu na Veľkú cenu Austrálie, kde sa začne tohtoročná sezóna. Po tretej sérii testovacích jázd (tento týždeň od utorka do piatka prebiehajú druhé testy v Barcelone) sa možno v Melbourne ukáže, či prestup Lewisa Hamiltona zo stajne McLaren do tímu Mercedes bol správnym rozhodnutím.

Jozef Vydra
ZDROJ: Top Gear

Komentáre k článku


Stream naživo