2014-02-20 17:08:33
Vyskúšali sme si benzínovú,
Vyskúšali sme si benzínovú, aj naftovú verziu.
Zdroj: Jozef Vydra

Honda Civic Tourer oficiálne na Slovensku, štartuje od 18 090 eur

O 220 milimetrov dlhší, o 1100 eur drahší je kombi model populárnej Hondy Civic.

Platí to hlavne o klasických výbavách Comfort, Sport, Lifestyle a Executive. No pod všetkými je štartovací model výhradne s naftovým motorom so základnou výbavou nazvaný S. Objemom batožinového priestoru 624 litrov poráža nový Tourer konkurenciu a pritom má netradičný a veľmi dynamický dizajn karosérie. Zmena sa dotkla hlavne zadnej časti, kde celé predĺženie auta má na svedomí zadný previs a v ňom obrovský batožinový priestor. Ten má delenú podlahu, do ktorej sa dá uložiť množstvo vecí.

Na rozdiel od krátkeho hatchabcku nie je v ponuke benzínový motor 1,4 i-VTEC, ale jeho silnejšia a objemnejšia alternatíva 1,8 i-VTEC s výkonom 104 kW (142 k) pri 6500 ot/min. akrútiacim momentom 174 Nm/4300 ot/min. Samozrejme nechýba veľmi úsporný naftový motor 1,6 i-DTEC, ktorý disponuje výkonom 88 kW (102 k) pri 4000 otáčkach a krútiacim momentom 300 Nm pri 2000 otáčkach za minútu.

Na cestách v okolí Veľkého Medera sme mali možnosť vyskúšať si obe motorizácie počas dnešnej oficiálnej prezentácie. Zmeny, ktoré urobila automobilka aj v uchytení a zosilnení časti podvozka a riadenia (preniesli sa aj do modelu hatchback), zlepšujú správanie auta na ceste aj odozvu volantu.

Zdroj: Jozef Vydra

Novinka prináša aj množstvo príplatkových balíkov, ale hlavne dva bezpečnostné. Z nich najmä prvý je veľmi rozumná voľba za dobrú cenu.

Viac podrobností a technických údajov, ako aj kompletný cenník vám prinesieme zajtra. Teraz si vychitnajte aspoň prvé fotografie:

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo