2021-07-22 20:00:00
AAA Auto
AAA Auto
Zdroj: PR AAA Auto CZ

AAA AUTO poskytlo ľuďom na Morave zasiahnutým tornádom a búrkami 20 áut

Vozidlá za takmer 200 tisíc eur pomôžu tým, čo ich najviac potrebujú 

Sieť AAA AUTO poskytla ľuďom na Morave zasiahnutým nedávnym tornádom na dobu minimálne dvoch mesiacov celkom 20 osobných vozidiel. Komu konkrétne autá spoločnosť poskytuje, rozhodujú sami starostovia postihnutých obcí, ktorí situáciu v zasiahnutých miestach poznajú najlepšie a dokážu tak vyhodnotiť, pre koho je osobné auto nevyhnutnosťou, napríklad z dôvodu zložitej rodinnej situácie alebo starostlivosti o blízkych. Poskytnuté vozidlá budú môcť byť využité aj ako zdieľané.

„Prvé myšlienky určite smerovali k tomu, či sú všetci na mieste v poriadku a hneď ďalšie, ako by sme mohli v danej situácii pomôcť. Zo záberov z miest, ktorým sa prehnalo tornádo a veterná smršť, je evidentné, že okrem domov a vybavenia domácností ľudia prišli aj o osobné autá, ktoré teraz aktuálne nepochybne potrebujú," povedal Petr Vaněček, prevádzkový riaditeľ a člen predstavenstva spoločnosti AURES Holdings, ktorá prevádzkuje medzinárodnú sieť autocentier AAA AUTO.

Spoločnosť AURES Holdings sa preto prostredníctvom svojej siete AAA AUTO rozhodla pomôcť ľuďom na Morave s ich mobilitou.

"Vybrali sme viac ako dvadsať áut a v koordinácii s miestnymi starostami ich v najbližšej dobe budeme požičiavať zasiahnutým rodinám," uviedol Petr Vaněček. Vozidlá majú celkovú hodnotu viac ako 5 miliónov českých korún, čo je v prepočte takmer 200 tisíc eur. Ide prevažne o autá značiek Škoda, Kia, Renault, Hyundai alebo Citroën.

Vozidlá sú plne poistené a ich zapožičanie nie je spojené so žiadnou väčšou administratívou. "Stačí iba podpis na preberacom protokole. Chceme pomôcť rýchlo a účinne. Ľudia na územiach postihnutých prírodnou katastrofou budú potrebovať byť mobilní, aby dali  svoje domovy do obývateľného stavu alebo mohli riešiť organizáciu novej výstavby, prípadne akútne zabezpečovať potreby svojich rodín. A až keď si opravia svoje domy a odstránia najväčšie škody, budú mať možnosť si počas leta s vozidlom zájsť aspoň na krátku dovolenku," doplnil Petr Vaněček.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo