2014-07-07 16:36:11
Výroba Octavie
Výroba Octavie
Zdroj: SKoda

Škoda hlási rekord: za mesiac vyrobila najviac vozidiel v histórii!

Škoda v júni vyrobila viac automobilov ako v ktoromkoľvek inom mesiaci v minulosti. V súčasnej dobe sa vozidlá značky vyrábajú v 13 výrobných závodoch po svete.

V závodoch Škody zišlo z linky viac ako 98 000 vozidiel za mesiac. V súčasnej dobe sa vozidlá značky vyrábajú v 13 výrobných závodoch v Českej republike, Číne, Rusku, Indii, na Slovensku, v Kazachstane a na Ukrajine.

 „Naša mladá a atraktívna modelová paleta je veľmi úspešná. V dôsledku toho idú aj naše výrobné linky na plné obrátky, najmä v našom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Aj v nasledujúcich rokoch budeme pridávať plyn, predstavíme nové modely a budeme ďalej investovať do domácich aj zahraničných výrobných závodov,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto pre oblasť výroby Michael Oeljeklaus.

Jadrom rastovej stratégie je najväčšia modelová ofenzíva v 119-ročnej histórii automobilky. V roku 2013 predstavila značka 8 nových alebo prepracovaných modelov, teda viac ako kedykoľvek predtým. V tomto roku budú nasledovať ďalšie atraktívne modely, medzi nimi nová Octavia G-TEC a nová Octavia Scout.

Na výrobu nových modelov značka modernizovala a rozšírila veľkú časť výrobných prevádzok. Po reorganizácii výroby, podmienenej nábehmi nových modelov, je teraz opäť k dispozícii plná výrobná kapacita. Od januára do mája 2014 sa značka v celosvetovom meradle zlepšila o 13,5 % a predala viac automobilov ako kedykoľvek predtým za prvých 5 mesiacov roka.

Srdcom celosvetovej výrobnej siete je hlavný výrobný závod spoločnosti Škoda Auto v Mladej Boleslavi. Pracuje tu takmer 20 000 zamestnancov. Popri súčasnej generácii modelu Fabia a novej generácii modelu Octavia sa tu vyrába Škoda Rapid a Škoda Rapid Spaceback. Kvôli výrobe nových modelov realizovala Škoda jeden z najrozsiahlejších modernizačných projektov v histórii automobilky. V hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi sa vyrábajú tiež dôležité komponenty: motory, prevodovky a nápravy. Okrem Mladej Boleslavi vyrába v Českej republike aj v závodoch Kvasiny a Vrchlabí. V Kvasinách sa vyrábajú modely Yeti, Superb a Roomster. V závode vo Vrchlabí sa vyrába dvojspojková prevodovka DQ 200 pre koncern Volkswagen.

V rámci medzinárodnej rastovej stratégie automobilka navyše rozširuje aj lokálne výrobné kapacity na najdôležitejších mimoeurópskych rastových trhoch, najmä v Číne a v Rusku. V Číne vznikajú vozidlá značky v závodoch An-tching, I-čeng a Ning-po. V Rusku prebieha výroba vozidiel v dvoch závodoch: v Kaluge a v Nižnom Novgorode.

 

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo