2014-04-01 10:00:00
AUDI mení svoje logo
AUDI mení svoje logo!
Zdroj: cypodesign.sk

Svetová senzácia: Audi sa rozhodlo vymeniť svoj doterajší znak

To tu ešte nebolo! Prelomové rozhodnutie prišlo z centrály Audi v Ingolstadte.

Zdá sa, že slogan „Náskok vďaka technike“ už nestačí. Treba viac pracovať v rámci marketingu s propagáciou značky.

Audi si je vedomé, že musí zabrať a poriadne sa „obulo“ do svojich ďalších aktivít v rámci svojej prezentácie. Rozhodlo, že svoj úspech ešte posilní. Preto svoj doterajší znak – štyri kruhy podrobilo „plastickej operácii“. Po novom tak bude značku reprezentovať až päť kruhov.

Dôvody:

- Ľudia vtipkujú, že Audi je paralympionik, keď nemá piaty kruh. Napriek tomu, že sa jeden (na počesť značky?) na olympiáde v Soči neotvoril, automobilka sa rozhodla pridať do svojho označenia aj ten piaty, aby sa o jej autách nehovorilo ako o olympionikoch bez Afriky...

- Audi bude hlavným partnerom nadchádzajúcich letných olympijských hier v Rio de Janeiro v roku 2016 a tiež zimných v roku 2018 v kórejskom Pchjongjangu.

Zdroj: cypodesign.sk

- Záujem automobilky o hry má zvýšiť šance Nemecka ako usporiadateľskej krajiny v budúcnosti.

- Hlavným dôvodom však bude príchod piatej automobilky pod spoločnú značku Audi. K známym štyrom tak pribudne piata, ktorú Audi oznámi v priebehu mája.

Dôsledky zmeny znaku:

- Všetky vozidlá od modelového roka 2015 budú mať päť kruhov, prvým bude R8 V10 na priložených obrázkoch.

- Výmena znakov bude fungovať aj retrospektívne. V septembri bude zvolávacia akcia, v rámci ktorej Audi vymení zdarma mriežky a všetky znaky na autách s rokom výroby od 2009. Bude to síce veľká investícia, ale pre prijatie novej korporátnej identity nevyhnutná.

Zdroj: cypodesign.sk
Zdroj: cypodesign.sk

 

 

Upozornenie: Ak by ste mali pocit, že sa táto správa zakladá iba na domienkach, vymyslených príbehoch, alebo by inak mohla poškodiť meno automobilky, pozrite sa prosím do kalendára. Áno, je to 1. aprílový žart...

redakcia

Komentáre k článku


Stream naživo