2013-12-05 14:47:35
Paul Walker zahynul v
Paul Walker zahynul v Porsche Carrera GT
Zdroj: Dan Watson, The Santa Clarita Valley Signal

Napísala Top 5 dôvodov, prečo je šťastná, že Paul Walker zomrel. Je normálna?!

Oslavovať niekoho tragickú smrť nedokáže hocikto. Je na to treba veľa nenávisti a hlúposti. Táto „novinárka“ má všetkého na rozdávanie.

Priživovať sa na niekoho smrti je choré a zvrátené. Pri smrti známeho človeka sa každý novinár dostáva pred etickú otázku: Písať, alebo nepísať? Právo verejnosti na informácie je mimoriadne dôležité, no prinajmenšom rovnako je na tom právo pozostalých na pietu. Sú novinári, ktorí to chápu a o smrti populárnej osobnosti informujú iba do takej miery, aby nezasahovali do súkromia pozostalých a neparazitovali na ich smútku. Sú však novinári, pre ktorých sú slová a slovné spojenia ako morálka a etika novinára nič nehovoriace prázdne frázy.

Jedným z nich je „poloprofesionálna“ novinárka s menom (alebo nickom?!) Adora Bull. Jej článok, v ktorom chrlila svoje absurdné názory a výplody sa volá: „Top 5 dôvodov, prečo som šťastná, že Paul Walker zomrel“. Tento článok bol uverejnený na nedávno vzniknutej stránke (október 2013) modernwomandigest.com (výber modernej ženy). Stránka, ktorú doteraz poznali vari len pisateľky a ich najbližší, sa odrazu dostala do veľkých svetových médií. O autorke píšu iní a návštevnosť tejto stránky raketovo stúpa.

Dôvod? Bezcharakterné parazitovanie na smrti populárneho človeka. No a aké sú tie jej „dôvody“, prečo sa z nedávnej tragickej smrti Paula Walkera teší?

  1. Už sa nenatočia žiadne filmy zo série Rýchlo a zbesilo
  2. Už nejakú chvíľu tu nebola „dobrá“ smrť celebrity
  3. Jeho smrť je vynikajúcim odpútaním pozornosti od úmrtí vojakov počas minulého týždňa
  4. Vin Diesel bude prinútený konečne posunúť svoju hereckú kariéru ďalej
  5. Jeho smrť dokazuje, že aj zbohatlíci zomierajú mladí

Každý z daných bodov podrobne rozpisuje, čím ich robí ešte horšie. Okamžite po uverejnení 3. decembra sa jej článok začal šíriť najmä vďaka sociálnym sieťam. Pod článkom a na jej mail pristáli tisíce nadávok, urážok a iných negatívnych reakcií.

Autorka článku sa však nenechala zastrašiť a vo svojej tupej kampani za zvýšenie popularity svojej stránky pokračuje. Teraz jej kolegyne spolu s ňou vydali správu o jej údajných samovražedných myšlienkach potom, čo na mail dostala tisíce vyhrážok od „fanúšikov“ Paula Walkera. Tí sa jej mali vyhrážať smrťou, násilím, či znásilnením. Podľa danej správy sa musela autorka A. Bull skryť pod ochranné krídla polície z obavy o jej život, pričom jej kolegyne nevedia kde vlastne je a polícia ich len uistila, že sa nachádza v bezpečí pred vyhrážaujúcimi sa a tiež pred ňou samou. Skutočnosť o ochrannej väzbe sa nepodarila potvrdiť, je teda pravdepodobné, že je to len ďalší výmysel ako primäť ľudí klikať a ako zarobiť na reklame, ktorej je na stránke dosť.

Celý článok o top 5 dôvodoch má občasný ironický charakter, no nemožno s určitosťou tvrdiť, či to celé bol len žart, alebo dané body myslela vážne.

Tak či onak, Paul Walker rozhodne nebol zbohatlík, ale úspešný a mimoriadne obľúbený herec ešte obľúbenejšej série Rýchlo a zbesilo. Navyše sa Paul venoval charite, a to nie len tak, že by sa v drahých kožuchoch otŕčal na „dobročinných“ večierkoch ako to vie tá naša „smotánka.“ Miloval autá, miloval rýchlosť a zomrel pri tom, čo ho bavilo. Jeho smrť je tragédia a aj keby to nebola hollywoodska hviezda, aj keby to bol len neznámy chlapec z Hornej, či Dolnej, aj tak by si nezaslúžil aby si oňho niekto takýmto spôsobom otieral hubu. Či to bol všetko len žart, alebo akýsi sociálny pokus s úmyslom nastaviť spoločnosti zrkadlo, alebo to bolo myslené vážne s úmyslom zarobiť, aj tak sa to nikdy nemalo dostať von. Príspevok údajnej novinárky je postavený na hlavu a pri najväčšej snahe udržať slovník v slušnej rovine je to prinajmenšom chorý pokus ako na seba poukázať.

Ak by to bol žart je to o to horšie, hlavne keď sme sa nedávno dozvedeli, že Paul nezomrel priamo po nehode. Výsledok pitvy dokázal, že žil ešte chvíľu potom a zomrel na následky poranení a popálenín. To rozhodne nie je smrť, z ktorej by si zdravý človek mohol robiť žarty.

Celý článok si môžete prečítať tu. Pravda, urobte tak iba vtedy ak ste pripravený na zdvihnutie tlaku a zdvihnutie popularity danej stránky.

Paul Walker zahynul spolu s Rogerom Rodasom počas autonehody v kalifornskej Valencii potom, čo sa rozhodli previesť sa v Porsche Carrera GT, ktoré malo údajne poruchu. Fatálna nehoda sa odohrala zhruba pol kilometra od obchodu, z ktorého odišli.

jh
ZDROJ: modernwomandigest.com

Komentáre k článku


Stream naživo