2021-12-16 10:30:00
Ford Mustang Shelby GT500
Ford Mustang Shelby GT500
Zdroj: Ford

Krádež ako z filmu: Ukradli 4 nové Mustangy GT500 priamo z výrobného závodu

A pritom to nebola extra nenápadná akcia. Štyri autá za sebou zmizli. Jedno prerazilo bránu, ďalšie nasledovali.

Polícia v USA zaznamenala unikátny prípad krádeže vozidiel. Zlodeji ich odcudzili priamo z výrobného závodu automobilky Ford vo Flat Rock neďaleko Detroitu v USA. Krádež prebehla o 22.25 večer. Odcudzené boli celkovo štyri celkom nové vozidlá Ford Mustang GT500. Jedno z áut prerazilo závoru, ďalšie ho nasledovali.

Krátko po incidente polícia našla dve zo štyroch áut odstavené bez posádky. Jedno z nich malo vážne poškodenie prednej časti z čoho vyplýva, že išlo o ten prvý kus, ktorý nabúral do závory.

Ďalšie dve autá sa do času písania tohto textu nenašli, rovnako neboli stotožnení lupiči. Iba predpokladom je, že išlo minimálne čiastočne o prácu niekoho zvnútra závodu, no na internetoch sa rozbehli veľké diskusie o tom, že nejde o prvý takýto incident. Z toho diskutéri usudzujú, že závod nemá zrovna dobre vyriešenú bezpečnosť. Podľa všetkého sa z úniku áut nezachovali žiadne kamerové zábery. Či išlo o zlyhanie techniky, alebo jej úmyselné poškodenie, či skutočne pri bránach neboli aktívne kamery, to polícia vo svojej správe neuvádza.

Oba Mustangy, ktoré sa zatiaľ nenašli boli v čiernej farbe s názvom "Belladonna Black". Verziu GT500 asi netreba výrazne opisovať, stačí napísať, že je to jedna z top verzií súčasného i minulých Mustangov.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: MetroDetroitNews Insta

Komentáre k článku


Stream naživo