2015-01-07 13:11:34
Nehoda Aston Martin s
Nehoda Aston Martin s 15 ročným vodičom za volantom

15-ročný futbalista si kúpil Aston Martin a za tri dni ho nabúral.

Hádajte, kde sa takéto niečo môže stať – ani Afrika, ani Južná Amerika, ani Ázia. Stalo sa v Rusku.

Napriek môjmu prehláseniu, že Rusko je krajina neuveriteľných (už dávno nie neobmedzených) možností zo včerajšieho dňa, opravujem toto tvrdenie na pôvodné: aj dnes ide o krajinu naozaj neobmedzených možností. Udalosti v Rusku nás totiž o tom stále utvrdzujú. Veď ani predkladaný prípad by sa zrejme nikde inde nemohol stať.

Asi dnes už nikoho neprekvapí existencia šikovných a veľmi bohatých športovcov. Futbalistov nevynímajúc. O mentálnej úrovni niektorých by sa síce mohli viesť diskusie, no dnes už berieme ako samozrejmosť, že sa preháňajú v super drahých autách. Možno, vlastne celkom určite by si ich peniaze zaslúžili aj iné profesie, možno zdravotné sestry, či dobrí učitelia. Lenže žijeme v čase, kde ľudia viac ocenia a budú aj viac vďačnejší za zážitky spojené so sledovaním zápasov Ligy majstrov ako za to, že ich v prípade potreby obslúži, ošetrí sestra, či naučí okrem rátania do päť učiteľ aj niečo iné.

Verte, alebo nie, ale existencia 15 ročného ruského futbalistu, ktorý si kúpil Aston Martin a bez vodičského oprávnenia ho šoféroval, nie je fatamorgána, ale holý fakt. Rovnako aj ten, že na tretí deň svoje auto nabúral, z miesta nehody utiekol a potom... No verte, či nie, potom o tom rozprával v médiách. Tu sa všednosť bežného dňa končí.



Ruské médiá informovali o tomto mladíkovi, ako o Konstantinovi P., 15 ročnom brankárovi mládežníckeho mužstva Zenit 84 Petrohrad. Len tak mimochodom, seniorský klub patrí k najbohatším klubom. Možno práve to je dôvod, že vo svojom mladom veku už má profesionálnu zmluvu s tučnou odmenou. Možno sa však len zamlada upísal niektorému z agentov, ktorý dúfa, že z tohto talentovaného mladíka niečo bude a preto do neho investoval. Nuž a Konstantin zaobchádza s týmito peniazmi. Zarobil si ich a nevedel urobiť nič lepšie ako ich vraziť do nákupu dvanásťvalcového britského športového auta.

Vlastniť podobné auto vo veku 15 rokov nie je nelegálne, no on sa rozhodol jazdiť na ňom bez vodičského oprávnenia. Bolo asi len otázkou času, kedy to dopadne zle. Iba tri dni po kúpe auta sa stal účastníkom dopravnej nehody, za ktorú podľa vlastných slov nemohol. Pravdu však nepoznáme. Na videu sa akosi nedá zistiť, kto vlastne za ňu môže, ani ako k nehode došlo.

Netrvalo dlho a vodiča auta identifikovali. Najprv tvrdil, že vozidlo dostal ako darček od svojho otca, neskôr však vyšlo najavo, že si ho kúpil sám. Pre médiá potom povedal, že nehoda nebola jeho chyba a „stretnutie“ s Tiguanom zavinil vodič Volkswagenu. Šéf futbalového klubu potvrdil pre poľský internetový portál Fakt časť príbehu. Ako dodal, pani Vodka tentoraz v nehode prsty nemala: „Sme si istí, že nebol opitý, ale v tomto veku ľudia nemyslia.“

Nikde na svete, ani v rozvojovej ani socialistickej ani kapitalistickej krajine nie je možné, aby si pätnásťročné deti kupovali Aston Martin a jazdili s ním. Ako vidno, v Rusku to však možné je. No vyzerá to tak, že príde na psa mráz a hoci božie mlyny melú pomaly, tentoraz asi niečo „zomelú.“ Spomínaný Konstantin podľa ruských médií čelí nielen hrozbe pokuty až pol milióna rubľov (vyše 6 670 eur), ale aj jedenapolročnému trestu odňatia slobody. Ďalšie peniaze na nové auto si tak rýchlo teda nezarobí...

Jozef Vydra
ZDROJ: fakt.pl, sport.pl

Komentáre k článku


Stream naživo