2015-01-02 14:30:00
Dvaja vodiči na úzkej
Dvaja vodiči na úzkej ceste v Rusku

VIDEO: Čo sa stane, keď sa na úzkej zasneženej ceste stretnú dvaja ruskí vodiči?

K nehode, ktorú uvidíte vo videu vôbec nemuselo prísť, keby aspoň jeden z vodičov uvažoval.

Čo sa stane, keď sa na úzkej zasneženej ceste stretnú oproti sebe dve autá v Rusku? Čo by sa asi tak stalo. Minimálne jedno sa prevráti. Mohol by to byť suchý a trošku čudný, ale pochopiteľný vtip o ruských cestách. Nakoniec práve tam sa dejú a zaznamenávajú nehody na ktoré platí, že to nevymyslíš... to je život v Rusku.

Vodič, ktorý mal na svojom vozidle namontovanú palubnú kameru sa ponáhľal hore kopcom v riedko osídlenej oblasti. Cesta bola úzka, zasnežená čerstvým snehom a on sa možno bál, že ak pôjde pomaly, zostane na ceste visieť. A možno šiel rýchlejšie preto, lebo nepochopil, že rýchla jazda na úzkej cestičke patrí do rely, alebo aspoň tam, kde je cesta z druhej strany uzatvorená. Skrátka sa jazdou zabával a nepredpokladal, že by sa niekde pred ním mohol niekto odvážiť skrížiť mu cestu.

Lenže ako to v ruských videách chodí, presne to sa stalo. Na neprehľadnom úseku sa pred autom vybaveným palubnou kamerou objavil Ford Mondeo. Ak by obaja vodiči zabrzdili včas, pravdepodobne by sa len jemne ťukli (alebo vôbec) a nebola by z toho takmer žiadna škoda.

Vodič Mondea sa prichádzajúceho auta zľakol a pokúsil sa mu vyhnúť. Ibaže vyhnúť sa na ceste obkolesenej z jednej strany zrázom a stromami a z druhej skalami je veľmi problematické. Asi chcel využiť malý priestor pri ceste nad skalami, no zle si to vyrátal a... a to nájdete na videu.

Udalosť sa odohrala tesne po Vianociach po obede v Rusku. Kde presne to v najväčšej krajine sveta bolo sa žiaľ nikde neuvádza.

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo