2014-03-19 09:55:00
Škoda Monte Carlo
Škoda Monte Carlo je najvyššou, exkluzívnou výbavou
Zdroj: SKoda

Laurin a Klement šli na výlet do Monte Carla, zastavili sa v Ženeve...

... kde zaujali nielen pozície na autosalóne, ale aj návštevníkov. Máme fotky, aj video!

Debut v Ženeve oslávilo vrcholné vyhotovenie modelov Octavia a Octavia Combi. Prívlastok L&K odkazuje na zakladateľov firmy, Václava Laurina a Václava Klementa.

Výbava exkluzívnej verzie okrem iného zahŕňa 18" kolesá z ľahkej zliatiny, bi-xenónové svetlomety s LED svetlami pre denné svietenie a združené zadné svetlá s LED technikou. V interiéri zaujmú sedadlá z kože a Alcantary v exkluzívnom hnedom vyhotovení, dekoračné lišty v špecifickom dizajne, Sound System CANTON, alebo kožou obšitý štvorramenný multifunkčný volant.

Nová Octavia L&K ponúka na výber tri motorizácie: benzínovú 1,8 TSI s výkonom 132 kW (180 k) a naftový agregát 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k) alebo 135 kW (184 k). Motory 1,8 TSI s výkonom 132 kW (180 k) a 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k) sú voliteľne k dispozícii s manuálnou prevodovkou alebo automatickou prevodovkou DSG.

Zdroj: SKoda
Zdroj: SKoda

Záujemcovia o pohon 4x4 majú na výber medzi motorom 1,8 TSI so šesťstupňovou prevodovkou DSG a slabším naftovým agregátom 2,0 TDI110 kW s manuálnou prevodovkou s rovnakým počtom prevodových stupňov. V druhej polovici roka 2014 bude uvedená aj vrcholná motorizácia 2,0 TDI s výkonom 135 kW (184 k) v kombinácii so šesťstupňovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies. Detailne si Octaviu L&K môžete pozrieť v galérii.

Rodinka Škoda Monte Carlo už má päť členov. Pribudli Yeti, Rapid Spaceback a Citigo.

Pre priaznivcov športovo ladeného dizajnu priviezla Škoda do Ženevy hneď tri nové modely Monte Carlo. Prvýkrát tak bude automobilka prezentovať túto dizajnovú líniu v radoch Citigo, Rapid Spaceback a Yeti. Spoločne s modelmi Fabia Monte Carlo a Fabia Combi Monte Carlo má táto športovo-dizajnová rodina už päť členov.

Zdroj: SKoda
Zdroj: SKoda

Ženevské novinky z radu Monte Carlo zaujmú čiernymi kolesami z ľahkej zliatiny vo veľkostiach 15  až 17 palcov, paketom SunSet s vyšším stupňom tónovania skiel od B stĺpika dozadu a čiernou maskou chladiča, krytov vonkajších spätných zrkadiel a tiež čiernym prevedením predných svetlometov a hmloviek. Pre modely Yeti Monte Carlo a Rapid Spaceback Monte Carlo je charakteristická tiež čierna strecha. V interiéri nájdeme okrem iného kožený volant s červeným obšitím, čierny interiér a športové sedadlá so špecifickým vzorom látkových poťahov.

Zdroj: SKoda

Modely Monte Carlo odkazujú na úspechy mladoboleslavského výrobcu v motoristickom športe. Všetky športovo ladené modely Monte Carlo - či nové, či staršie, si môžete pozrieť v priloženej galérii.

No skôr ako sa k nej prepracujete, ešte máme pre vás pár dynamických obrázkov priamo z výstaviska v Ženeve. Karel Sklenář, konateľ Škoda Auto Slovensko predstavil slovom aj obrazom tiež ďalšie exponáty s okrídleným šípom v znaku:

Ján Hargaš, Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo