2014-03-18 14:35:31
Rozoberali Octavie a predávali
Rozoberali Octavie a predávali na dielce
Zdroj: SITA, KR PZ Žilina

Chytili autíčkárov, ktorí rozoberali kradnuté Octavie, kúpili ste si dielce?

V prenajatej stodole rozoberali kradnuté Octavie traja muži z Čadce. Policajti ich už majú!

"Úspešne sa skončila práca čadčianskych kriminalistov, ktorí pracovali na prípadoch odcudzených motorových vozidiel," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa žilinskej krajskej polície.

Polícia pracovala niekoľko týždňov, kým „čapla“ podarenú trojicu. Traja Kysučania vo veku 25, 27 a 33 rokov rozoberali kradnuté Octavie na náhradné dielce. Od polovice februára do konca mesiace to boli minimálne dve Octavie, ktoré rozoberali v prenajatej stodole v obci Klubina. Teraz čelia obvineniam z legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo forme spolupáchateľstva.

Trojlístok z Čadce sa dobre „poistil“ a autá, ktoré vozili z Českej republiky od roku 2013, rozoberal na niekoľkých miestach: okrem prenajatej stodoly v obci Klubina tiež v areáli poľnohospodárskeho družstva Svrčinovec, ale aj v prenajatej garáži v Čadci, či na dvore rodinného domu v Čiernom. Malo ísť minimálne o päť vozidiel Octavia.

Zdroj: SITA, KR PZ Žilina
Zdroj: SITA

Postupovali nanajvýš obozretne, keď najprv na autách odstraňovali identifikačné znaky a výrobné štítky. Časť dielcov ukrývali ešte v stodole, časť odviezli na neznáme miesto, istú časť predali v zberných surovinách a niektoré dielce rozpredali. Možno ste ich kúpili práve vy...

Škody, ktoré spôsobili majiteľom ukradnutých majiteľom spôsobili, zatiaľ nevyčíslili. Už sú obvinení, v prípade preukázania viny dostanú za "odmenu" väzenie na dva až päť rokov. Vyšetrovateľ spracoval aj návrh na ich vzatie do väzby.

jv
ZDROJ: SITA, KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo