2015-12-07 09:55:00
Richard Gonda a RS
Richard Gonda a RS 01 official photo
Zdroj: Renault

Talentovaný slovenský pretekár Richard Gonda bude ONLINE! Napíšte mu otázku

Talentovaný Richard Gonda, ktorý sa v minulej sezóne predstavil v seriály Renault Trophy a úspešne reprezentoval Slovensko bude online.

Richard Gonda preslávil Slovensko skvelým druhým miestom v kvalitnej celosvetovej konkurencii seriálu Renault Sport Trophy. Súťažilo sa na legendárnych okruhoch v belgickom Spa, maďarskom Hungaroringu, anglickom Silverstone, nemeckom Nürburgringu, francúzskom LeMans a španielskom Jereze.

V dňoch 2. - 3. decembra sa ako prvý Slovák v histórii predstavil na oficiálnych posezónnych testoch prestížneho šampionátu GP2 Series v Abú Dhabí. Gonda sa počas dvoch testovacích dní ukázal vo farbách tímu Manor MP, známej značky vo svete elitného okruhového pretekania.

Posadil sa do kokpitu monopostu Dallara-Mecachrome, ktorého osemvalcový motor s objemom 4,0 l poskytuje výkon 612 koní. Zrýchlenie 0-100 km/h zvládne do troch sekúnd a dosahuje maximálnu rýchlosť 330 km/h.

Jazdci tiež dostali šancu upútať a prilákať potenciálnych partnerov z prostredia zvučných motošportových mien. Viacero známych jazdcov sa zo série GP2 dostalo do najvyššej formulovej kategórie. Z majstrovského titulu v GP2 sa tešili napríklad Lewis Hamilton, Nico Rosberg či Romain Grosjean.

Okolo Richarda sa toho v súčasnosti deje naozaj veľa a je sa o čom rozprávať. Položte mu aj vy svoju otázku. Richard bude online dnes od 11.00 h na stránke sportky.sk.

Otázku mu môžete položiť tu.

 

.

 


ZDROJ: športky.sk

Komentáre k článku


Stream naživo