2013-12-11 17:16:00
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio bude v novom tíme novej formule E!

Chyť ma ak to dokážeš, povedal si Leonardo a spojil svoje meno s novým tímom Venturi. Formula E získala doteraz najzvučnejšie meno.

Leonardo DiCaprio je nielen na Oscara nominovaný herec, ale tiež zanietený ekológ a filantrom. Zaujíma sa predovšetkým o ochranu divokej zvery. Jazdí na Tesle roadster, má tiež Fisker Karmu, či Toyotu Prius (údaje k roku 2012).

Dom si oblepil solárnymi panelmi, zúčastňuje sa charitatívnych akcií. Daroval milión dolárov na obnovu zemetrasením zničeného Haiti, rovnakú sumu daroval na záchranu sibírskeho tigra a nedávno daroval až 3 milióny dolárov na záchranu ohrozeného tigra v Nepále. Má vlastnú nadáciu, ktorej hlavným cieľom je chrániť posledné zvyšky divokej prírody na planéte.

Venturi je malý francúzsky výrobca luxusných elektrických športových automobilov fungujúci od roku 1984. V súčasnosti automobilku riadi a vlastní Gildo P. Pastor. Automobilka má v ponuke niekoľko unikátnych modelov, medzi ktorými vyniká model s názvom Fetish.

Nečudo, že sa tieto dve (a ďalšie) mená spojili, aby vytvorili posledný, desiaty tím Formuly E. Partnerstvo medzi Leonardom DiCapriom a Venturi Automobile je založené na spoluvlastníctve tímu Venturi Grand Prix Formula E Team. Tím bude pretekať už od začiatku šampionátu a v nasledujúcej sezóne by chcel predstaviť aj vlastný motor.

Zdroj: Venturi
Zdroj: Venturi

Elektrická Formula E je prvým šampionátom iba elektrických automobilov. Výhodou účasti v tomto šampionáte je okrem relatívne nízkych počiatočných nákladov (monoposty budú pre všetkých na začiatku rovnaké) predovšetkým prestíž, ktorá sa s ekologickými pretekmi spája.

„Budúcnosť našej planéty závisí od našej schopnosti využiť úsporné a efektívne automobily, využívajúce čistú energiu“ povedal DiCaprio. „Tím Venturi Grand Prix ukázal ohromnú prezieravosť, keď sa rozhodol vytvoriť ekologický pretekársky tím a som šťastný, že môžem byť súčasťou tohto snaženia," dodal Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio je teda poslednou a zároveň najväčšou čerešničkou na torte s názvom Formula E. Do šampionátu sa okrem Lea už dávnejšie zapojil známe pretekárske mená ako Andretti, Aguri Suzuki, ale tiež populárny milionár a ekológ Richard Branson.

„Len veľmi málo environmentálnych lídrov pomohlo šíriť myšlienky udržateľného rozvoja tak ako to dokázal Leonardo. Je privilégium pre šampionát Formula E mať pri sebe ľudí ako je on a Richard Branson – svetových ambasádorov pre životné prostredie. Verím, že nám príchod Leonarda DiCapria a Richarda Bransona pomôže rozšíriť využívanie elektrických áut v mestách na celom svete,“ tvrdí Alejandro Agag, generálny riaditeľ Formula E Holding.

Tu je zoznam všetkých účastníkov budúcoročných pretekov Formula E.

1

 Drayson Racing Formula E Team

UK

2

 China Racing Formula E Team

China

3

 Andretti Autosport Formula E Team

USA

4

 Dragon Racing Formula E Team

USA

5

 e.dams Formula E Team

France

6

 Super Aguri Formula E Team

Japan

7

 Audi Sport ABT Formula E Team

Germany

8

 Mahindra Racing Formula E Team

India

9

 Virgin Racing Formula E Team

UK

10

 Venturi Grand Prix Formula E Team

Monaco

 
Ján Hargaš
ZDROJ: fiaformulae.com

Komentáre k článku


Stream naživo