2023-06-06 16:22:00
Peugeot 3008 nový i-cockpit
Peugeot 3008 nový i-cockpit
Zdroj: Peugeot

FOTO: Peugeot ukázal vývoj i-cockpitu. Tento bude mať nová generácia 3008

Najnovšia generácia modelu 3008 bude prvá s ďalšou fázou vývoja nevšedného i-cockpitu.

i-cockpit zahŕňa palubnú dosku, displeje, volant i posed za volantom. V Peugeotoch sa skrátka sedí inak. Treba si zvyknúť, alebo kúpiť niečo iné. Iné to však nebude ani v budúcnosti. Peugeot práve zverejnil pohľad do kabíny novej generácie modelu 3008. Stredné SUV v ponuke nasledujúcej generácie je zatiaľ zahalené rúškom tajomstva, do kabíny sa mu pozeráme už teraz, niekoľko mesiacov pred jesennou premiérou.

Na obrázkoch v galérii nájdete i-cockpit v celej svojej novosti. Dominuje mu štandardne drobný volant s hranatým dizajnom umiestnený tak, aby vodič dobre videl na digitálny prístrojový štít pred sebou. Ten sa ale po novom spojí s displejom infotainmentu a spoločnými silami vytvoria jeden ohnutý celok s celkovou uhlopriečkou 21-palcov.

Peugeot popremiestňoval ovládacie prvky, dotykové komponenty na stredovom paneli nazval i-Toggles. Zaujme ovládanie prevodovky rovno pri tlačidle štart vpravo pod volantom. Celok dotvárajú lesklé plastové plochy, tkaniny a samozrejme ambientné osvetlenie. Pochopiteľne, vnútro automobilu tvoria prvky najvyššieho stupňa výbavy GT a podobné budú nielen v novej 3008-čke, no tiež v spriaznenom modeli 5008.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Peugeot

Komentáre k článku


Stream naživo