2023-06-06 10:35:00
Nehoda v Chorvátsku
Nehoda v Chorvátsku
Zdroj: carspottingcroatia.com, FB Policijska patrola - Istra

V dovolenkovom raji Slovákov: Zničil tento McLaren za státisíce. Zhorel do tla

Vysoká rýchlosť v superšporte sa mu takmer stala osudnou. Horšie však je, že dokaličil spolujazdca.

60-ročný vodič nehodu prežil bez vážnejších zranení, no jeho 69-ročný spolujazdec musel byť prevezený do nemocnice s vážnymi zraneniami. Je však neuveriteľné, že pri nehode nikto nezomrel.

Približujúca sa hlavná dovolenková sezóna opäť upriamuje pozornosť našinca smerom ku Chorvátsku. Práve tam sa odohrala nehoda, ktorá skončila úplnou deštrukciou vozidla a akoby zázrakom nestála posádku automobilu život. Nebol to však zázrak, ale svedkovia, kto vodiča a spolujazdca vytiahli z vraku superšportu, ktorý sa krátko na to vznietil.

Nehoda sa odohrala počas víkendu na štátnej ceste D48 medzi mestami Pazin a Poreč na Istrii. Vodič podľa niektorých zdrojov krátko pred nehodou jazdil rýchlosťou cez 240 km/h, rýchlosť však nezvládol, prešiel do protismeru, narazil do obrubníka. Následne sa auto niekoľkokrát prevrátilo a skončilo mimo cesty. Svedkovia pomohli zranenému vodičovi a spolujazdcovi z auta, ktoré zachvátili plamene. Na fotografiách z miesta nehody už vidno len zhorenú masu kovu a plastov.

Táto hrča zhorených zbytkov bola kedysi fialovým McLarenom 720S registrovaným v Pule. Auto iba pár mesiacov skôr zachytili fotografi stránky CarspottingCroatia. Model 720S sa vyrábal medzi rokmi 2017 až 2022, nahradil verziu 650S a dnes je nástupcom model 750S. 720S je typickým superšportom s motorom vzadu-uprostred so 4-litrovým prepĺňaným osemvalcom do V, ktorého maximálny výkon presahuje 710 koní. Auto zrýchli z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy, z 0 na 200 km/h za 7,8 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 341 km/h. I keď má výhradne zadný náhon, so zapnutými elektronickými pomocníkmi vie krásne držať neutrálnu stopu a i s extrémne vysokou rýchlosťou sa brzdný systém vie porátať - z 300 na 0 km/h spomalí auto za 6,9 sekundy (260 metrov). Ako hovorí klasik, nie je to vysoká rýchlosť, ktorá zabíja. Zabíja náhle nekontrolované zastavenie. V tomto prípade sa našťastie skončilo bez ujmy na životoch.

 

Nezgoda kod Poreča (izlijetanje vozila) - srećom bez žrtava

Posted by Policijska patrola - Istra on Sunday, June 4, 2023

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: carspottingcroatia.com, FB Policijska patrola - Istra, glasistre.hr

Komentáre k článku


Stream naživo