2013-09-19 09:30:00
Nissan GT-R
Nissan GT-R má výkonu viac ako dosť aj pre skúsených jazdcov...

Totálne rozmlátila Nissan GT-R, vystúpila, zobrala si kabelku a odkráčala...

Ako inak, než haváriou môže dopadnúť šprint na jednu míľu v lejaku? A ako môžu také preteky organizátori dovoliť? Ako? No, lebo je to v Rusku...

Ruské preteky 500+ sú preteky amatérov v šprinte automobilov. Pravidlá sú jednoduché: kto sa do cieľa dostane skôr, vyhráva. Preteky sú nebezpečné aj samé o sebe. V daždi sú dokonca hazardovaním so životom. Ako je teda možné, že sa preteky uskutočnili aj napriek zlým poveternostným podmienkam? Pretože to tak účastníci chceli. Boli varovaní, no rozhodli sa podstúpiť riziko.

Slovo aquaplanning naberá v tomto prípade nový rozmer. Stratiť priľnavosť kolies v rýchlosti 200 km/h navyše s plynom na podlahe znamená, že aj to najistejšie športové auto začne byť prakticky neovládateľné. Presvedčila sa o tom mladá Ruska, ktorá Nissan GT-R poslala do zvodidiel. Je zázrak, že z nehody vyviazla bez zranení. Hlavne, ak si uvedomíme, že auto nebolo na preteky vôbec pripravené. Ziadne úpravy, nič. Vodička tiež nemala ani helmu, ani pretekársku kombinézu. Mala však peknú (asi riadne horľavú) červenú bundičku a malú kabelku. Čo iné by potrebovala?

Sériovo vyrábaný Nissan GT-R môže mať od 357 kW (485 k) do 404 kW (550 k). GT-R má šesťvalcový turbom prepĺňaný motor s objemom 3,8 litra. Najvýkonnejšie „gétéerko“ zrýchli z nuly na sto za 2,8 sekundy. Maximálnu rýchlosť má 315 km/h. Cena tohto auta nepodlezie hranicu 94 000 eur. Ktovie koľko bude stáť oprava, no z videa je jasné, že vodičku to v danom momente príliš nezaujímalo...

Podľa oficiálnych informácii, však mladá žena za nehodu nemohla. Mohlo za ňu auto. Veď predsa nerozvážny Nissan GT-R ju prinútil pretekať v daždi a práve Nissan GT-R je tak zle postavený, že na vode dostal šmyk! Fuj Nissan GT-R, fuj! Hanbi sa! 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo