2019-08-16 06:00:00
Nehoda Budkovce
Nehoda Budkovce
Zdroj: KR PZ Košice

Tragédia slovenských ciest - alkohol za volantom

16. augusta – To bola aj príčina nehody v utorok (13.8.) v Košickom kraji.

      Krátko po 09:00 hod. sa nevenoval plne vedeniu vozidla 34-ročný Pavol z Budkoviec a zišiel na rovnom úseku cesty s vozidlom mimo vozovku do priekopy.  Tam ostal s vozidlom stáť. Dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 1,41 mg/l alkoholu v dychu, čo je po prepočte 2,94 promile.

      Vozidlo rýchlej zdravotnej pomoci vodiča previezlo do NsP Michalovce, kde ho jednorazovo ošetrili. Na vozidle vznikla škoda vo výške 3000€. Policajti vodičovi zadržali vodičský preukaz a obmedzili ho na osobnej slobode.

Zdroj: KR PZ Košice

Dvaja Jánovia narodení v jednom roku si sadli opití za volant

      V pondelok (11.8.) v ranných hodinách v obci Ždaňa viedol 48-ročný Ján osobné motorové vozidlo VW Polo, pričom ho hliadka ODI OR PZ Košice – okolie podrobila dychovej skúške. Nameraná hodnota alkoholu v dychu sa zastavila na 0,70 mg/l čo je v prepočte 1,46 promile.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Ďalší, 47-ročný Ján, pre zmenu vo večerných hodinách, viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia od obce Kechnec v smere na Maďarsko, pričom ho pred hraničným priechodom zastavila a kontrolovala hliadka oddelenia mýtnej polície KR PZ v Košiciach. Aj tento sa podrobil dychovej skúške, najvyššia nameraná hodnota alkoholu v dychu bola 0,81 mg/l, čo je v prepočte 1,69 promile.

      Vytriezvieť nestihol ani 53-ročný Imrich, ktorý po piatej hodine rannej v Košiciach viedol motorové vozidlo VW Polo, pričom dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,55 mg/l čo je v prepočte 1,15 promile.

       Obom Jánom narodeným v jednom roku a aj Imrichovi bol zadržaný vodičský preukaz, a bolo voči nim vznesené obvinenie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo