2019-08-12 02:35:00
Nehoda Košice-Šebastovce Fabia a
Nehoda Košice-Šebastovce Fabia a kamion
Zdroj: KR PZ KE, Facebook

Dvakrát čelný náraz - vodič Fabie zomrel, motorkár prežil

V sobotu sa stali dve nehody so spoločným menovateľom – predbiehanie a jazda v protismere

     Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová informovala, že Polícia v súvislosti so sobotňajšou tragickou dopravnou nehodou pri Košiciach-Šebastovciach začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

      Pri nehode prišiel o život vodič osobného auta, ktoré sa zrazilo s kamiónom. „Po 6.00 h predchádzal 39-ročný vodič z okresu Martin s osobným motorovým vozidlom značky Škoda Fabia smerom na Košice pred ním idúce vozidlo. Po predídení vozidla sa však nezaradil ihneď do jazdného pruhu, ale pokračoval v jazde.

Zdroj: KR PZ KE, Facebook

V protismere išlo nákladné motorové vozidlo značky Volvo, ktoré viedol 46-ročný štátny príslušník Rumunska. Vodič Fabie na zvukové ani svetelné znamenia, ktoré kamionista vydával, nereagoval. Aj napriek tomu, že vodič nákladného motorového vozidla sa snažil zrážke brzdením, aj vyhýbaním sa k okraju vozovky zabrániť, došlo k čelnej zrážke vozidiel,“ uviedla Ivanová.

Zdroj: KR PZ KE, Facebook

      Vodič Škody Fabie pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. „Vykonanou dychovou skúšku nebolo u kamionistu zistené požitie alkoholických nápojov. To, či alkohol alebo iné návykové látky požil pred jazdou vodič osobného motorového vozidla, bude zisťované pri pitve,“ doplnila Ivanová.

      Celková predbežná škoda bola vyčíslená na 10 000 eur. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava.

Pri nehode pri Skalici sa ťažko zranil motorkár z Prahy

      Pri predchádzaní v neprehľadnom úseku cesty neďaleko Skalice sa v sobotu (10. 8.) zrazil 28-ročný český motocyklista s oprotiidúcim autom. So zraneniami ho previezli vrtuľníkom do nemocnice. Informovala o tom v nedeľu polícia.

      Nehoda sa stala v podvečer v katastri obce Radošovce v okrese Skalica v smere na Mokrý Háj. „Motocyklista z Prahy sa zrazil s osobným autom VW Passat. Po náraze spadol na zem, jeho motorka Suzuki 600 bola vymrštená mimo cestu do poľa,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
      Pri nehode utrpel muž ťažké zranenia končatín. „Polícia spolu s dobrovoľnými hasičmi z Radošoviec a Skalice na mieste riadila premávku a vykonávala jej odklon. Dychové skúšky na alkohol boli negatívne, okrem motocyklistu sa nikto iný nezranil. Nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ doplnila hovorkyňa.

AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo