2019-08-07 01:20:00
Kruhový objazd Levice
Ilustračné foto
Zdroj: TASR - Andrej Budai

Opitý narazil do dvoch značiek, iný v opitosti autom prevrátil latrínu

Kým prvý prípad skončil ešte celkom dobre, druhý skončil tragédiou. Latrína sa zrútila na muža.

Alkohol na našich cestách úradoval. Sadnúť v opitosti za volant akoby bolo národným športom. Nezáleží pritom na tom, či ide o krátku jazdu, alebo len otáčanie sa vo dvore. Oboje môže skončiť tragédiou. Auto sa s alkoholom v krvi ľahko stane smrteľnou zbraňou. 

Vodič Renaultu Megane, ktorý svoje auto odstavil v kruhovom objazde v Trnave v nedeľu 4. augusta ráno, mal v krvi 3,5 promile alkoholu. Polícia bola na Bratislavskú ulicu vyslaná preveriť oznámenie, podľa ktorého sa z auta dymilo a sedel v ňom muž. 

"V stave opitosti vodič nezvládol riadenie a narazil do dvoch dopravných značiek, ktoré poškodil. S automzostal potom stáť v strede objazdu. Policajti 50-ročného Trnavčana predviedli na policajný útvar a poverený príslušník dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," informovala o tom v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. V zmysle zákona je podľa jej slov možné za takýto skutok uložiť odňatie slobody na jeden rok.

Opitý vodič prevrátil autom latrínu, zahynul pod ňou 70-ročný muž 


Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru z Levíc objasňuje okolnosti prípadu, ktorý mal tragické následky. Na dvore rodinného domu vo Veľkých Ludinciach si 66-ročný muž sadol za volant osobného auta Daewoo Lanos a pokúšal sa s vozidlom otočiť.

„Narazil pritom do novej latríny, ktorá nebola nijako ukotvená. Tá sa prevrátila a spadla na 70-ročného muža za ňou. Poškodený následkom zranení na mieste podľahol,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Vodič auta bol následne podrobený dychovej skúške. Tá odhalila, že mal v krvi 2,1 promile alkoholu. Okolnosti prípadu vyšetruje polícia ako zločin usmrtenia.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo