2019-08-04 07:00:00
Nehoda Skalica cyklista SMS
Nehoda Skalica cyklista SMS
Zdroj: KR PZ Trnava

Opitý cyklista písal SMS, narazil do auta, iný zrážku neprežil

4. augusta – Opitý Skaličan píšuci sms správu počas jazdy na bicykli narazil do zaparkovaného auta.

      Na vozidle poškodil sklo na zadných dverách a zadné svetlo, majiteľovi auta spôsobil škodu približne za 250 eur. Dopravná nehoda sa stala v utorok (30. 7.) podvečer v Skalici na Družstevnej ulici.

      Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej 30-ročný Pavol počas jazdy na bicykli nestíhal súčasne písať SMS na mobilnom telefóne a zároveň aj sledovať situáciu pred sebou.

Zdroj: KR PZ Trnava

      „S bicyklom narazil do zaparkovaného auta VW Golf. Cyklista vyviazol bez zranení. Policajti ho podrobili orientačnej dychovej skúške a v dychu mu namerali 1,83 promile alkoholu,“ informovala Linkešová. Cyklista bude za poškodenie auta a jazdu pod vplyvom alkoholu riešený v správnom konaní, kde mu hrozí pokuta od 150 do 800 eur.

Pri dopravnej nehode prišiel o život 46-ročný cyklista

      Nehoda sa stala v piatok 2. augusta podvečer medzi obcami Dolný Štál a Okoč v okrese Dunajská Streda, kde došlo v smere na obec Okoč k stretu osobného auta Opel Insignia s cyklistom.

      Cyklista utrpel pri nehode vážne zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol. „Vodič osobného auta, 32-ročný muž, ani dve maloleté deti v aute sa pri nehode nezranili,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Okolnosti a mieru zavinenia polícia naďalej vyšetruje. Na mieste nehody bol na tento účel pribratý aj znalec z odboru cestná doprava.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: TASR, minv.sk

Komentáre k článku


Stream naživo