2015-10-27 04:10:00
Návrat do budúcnosti
Návrat do budúcnosti - displej stroja času

VIDEO: Ste fanúšikmi trilógie Návrat do budúcnosti? Túto paródiu si vychutnáte!

Back to the Future – ikonická a dnes už legendárna filmová trilógia s mladým Michaelom J. Foxom sa dočkala pred pár dňami znova veľkého záujmu.

Bol to totiž práve deň 21.10.2015 o 19:28, kam cestovali na lietajúcom DeLoreane, prerobenom na stroj času, Marty McFly a Doktor Brown. Reč je samozrejme o druhej časti legendárnej trilógie Roberta Zemeckisa. Jeho Návrat do budúcnosti (Back to the Future) je stále živou klasikou, pravidelne sa objavuje v rebríčkoch najlepších sérií a patrí základným pilierom modernej kinematografie.

Dej filmu hovorí o tom, ako sa teenager Marty McFly (Michael J. Fox) pomocou stroja času, ktorý vymyslel jeho priateľ a vedec Doktor Emmet Brown (Christopher Lloyd) dostane do roku 1955. Náhodou narazí na svojich rodičov a prekazí im ich prvú schôdzku. Teraz ich musí dať dohromady, vyriešiť problém, ako sa vrátiť späť do svojho času a len tak mimochodom vymyslieť Rock and Roll.

Dnes už aj pre nás známi poľskí komici z paródie na film Rýchlo a zbesilo sa znova ozvali. Tentoraz je v hre ako stroj času Polonez. Okrem základnej myšlienky, ktorou je filmárska zápletka cestovania v čase. dozviete sa, ako to bolo saozaj s YouTube..

Spomínate si ešte na poľskú paródiu filmu Fast and Furious? Tentoraz si Poliaci urobili "srandičky" z kultového Back to the Future - miesto DeLorean je tu FSO Polonez, miesto Martyho McFlye... škoda hovoriť o pedstaviteľovi Marianovi.

Ich dielo sa volá Wreck to the Future. Nie je núdza o blesky, horiaci asfalt a vtipné momentky, inak je ale video slabšie, než predchádzajúce práce. Prekvapenie však prichádza na záver - toto ste určite nečakali...!

 

 

Ako veľmi zodpovedá film spred 30 rokov, ktorý rozpráva príbeh z roku 2015 naozaj dnešnej realite? Ak vás fascinujú výdobytky modernej doby, ktoré sa vo filme objavili a v čase nakrúcania filmu ešte v skutočnosti neexistovali, nesmiete vynechať ešte jedno video. Jeho autor vystupujúci pod prezývkou videolumix trefne spracoval tie najkontroverznejšie momenty z filmu a porovnal ich s dnešným svetom. Aj keď by si človek mohol myslieť, že 30-ročný film toho o súčasnosti veľa nevedel, potom asi zostanete dosť prekvapení...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo